fbpx

Cele mai rezistente materiale impotriva incendiilor

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

In momentul in care ne construim casa vrem sa folosim cele mai bune materiale deoarece acesta va fi spatiul in care vom trai si vrem sa ne simtim mereu in siguranta. A alege cele mai bune materiale, mai ales cand vine vorba de rezistenta la ardere, poate fi un lucru costisitor, dar care renteaza pe termen lung.

Deschide Galeria

Cand mergi la un magazin specializat in constructii si bricolaj, trebuie mereu sa te intrebi: “Prefer sa platesc constructorul sau doctorul?”

Raspunsul corect la aceasta intrebare va fi mereu “constructorul” pentru ca ne dorim sa locuim intr-o casa rezistenta si foarte bine protejata impotriva focului si a incendiilor mari.

Cel mai rezistent material impotriva incendiilor este caramida care are si o rezistenta structurala foarte mare, asigurand o constructie solida si rezistenta la temperaturi mari si la incendii. Radem, glumim, dar povestea porcusorilor care si-au construit casele pentru a se apara de lup are un sambure de adevar. Chiar daca nu era vorba de un incendiu in poveste, casuta de caramida a fost cea care a rezistat pana la final.

Surprinzator pentru multi, dar ghipsul reprezinta o alta varianta viabila pentru casa noastra, dar acesta poate fi folosit doar la pereti si sub forma unui strat aplicat pe o stuctura deja existenta. Avantajul ghipsului este costul redus in comparatie cu alte materiale din aceeasi categorie si faptul ca rezista la temperaturi mai ridicate decat aproape orice alt material disponibil pe piata.

Stucco este un tip special de tencuiala folosit in Statele Unite ale Americii, fiind o varianta care s-a dovedit a fi foarte eficienta in ceea ce priveste rezistenta la foc. Aceasta optiune este usor de aplicat, insa costurile sunt foarte mari si sa gaseste relativ greu la noi in tara.

Evident ca intr-un top al celor mai rezistente materiale, in caz de incendiu, nu putea lipsi cimentul. Foarte practic, la indemana oricui, cimentul reprezinta baza constructiilor de case si este un material foarte rezistent si avantajos ca raport pret-calitate.

Un alt element foarte important pentru casa il reprezinta ferestrele, iar acestea ar trebui realizate din cele mai de calitate materiale. Sticla rezistenta termic este o optiune foarte buna si de durata, mai ales in situatia in care iti doresti sa aloci un buget putin mai ridicat constructiei casei tale.

Indiferent de elementele asupra carora te-ai decis, cand vine vorba de siguranta ta si a casei in care vrei sa locuiesti, cel mai indicat este sa te consulti inainte cu arhitectul si cu inginerii care vor lucra la constructia pe care o ai in vedere.

Reclama

Articole noi

Amenajare cu accente de rosu pentru un apartament de 2 camere si 34 mp

Designerii de la Caroline Art au mai creat o...

De ce este bine să verifici centrala termică și instalația înainte de începerea sezonului rece?

Centrala termică îți oferă tot confortul de care ai...

Tipuri de canapele și calitățile lor

Canapele sunt una dintre cele mai importante piese de...

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...