Cesti din portelan cu modele florale care iti inveselesc ziua

Trebuie sa recunoastem ca cestile cu modele florale sunt cele mai intalnite obiecte fabricate din portelan. Cu totii avem acasa macar doua prin dulapul din bucatarie, iar unii se pot mandri chiar cu o colectie intreaga. Portelanul continua sa ne fascineze prin farmecul sau aparte, si, cu totii avem o cana preferata pe care o cautam printre celelalte atunci cand vrem sa ne bem cafeaua de dimineata. Cu totii ne-am trezit intreband (in gand cel putin): unde este cana mea?

Deschide Galeria

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de portenal este cel de tip Bone China, acesta este superior portelanului normal prin culoare, translucenta, finete si elasticitate, si pot rezista cu usurinta in cazul in care vasele sunt scapate pe jos.

Ca informatii generale despre portelan, ca si materie prima pentru vasele de bucatarie, trebuie sa stiti ca este un material ceramic translucid si fin, de culoare alba, care a fost obtinut prin arderea la temperaturi inalte a unor paste printre care se afla cuartul si caolinul.

Lasand la o parte lucrurile tehnice care tin de portelan ne vom indrepta atentia mai mult asupra laturii estetice pe care o au anumite obiecte din acest material.

Cestile din portelan cu modele florale nu mai sunt de multa vreme doar niste simple obiecte utile, ci ele au rolul de a ne schimba starea de spirit atunci cand savuram un ceai, o cafea sau orice alt tip de bautura calda.

Desi modelele florale de cesti se inscriu mai mult intr-o linie clasica, noile modele aparute prezinta tendinte care oscileaza de la modern spre futurist. Fie ca vorbim despre cestile de mari dimensiuni fie ca este vorba de cele mici pentru un espresso, motivele florale sunt prezentate sub diverse forme si culori.

Cestile cu modele florale sunt extrem de chic, nu se demodeaza niciodata si se potrivesc atat pentru momentele cand serviti cafeaua la aer liber pe balcon, in gradina cat si in spatiile inchise.

Aceste cesti sunt cadourile ideale pe care le puteti face persoanelor dragi, sunt obiecte de care va puteti atasa si care sa va inveseleasca doar la simpla lor vedere, iar in cazul in care va plac anumite soiuri de flori, cestile cu modele florale va pot completa la fix pasiunea.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole