fbpx

Chiuvetele din granit compozit – accente ale unei bucatarii minimaliste

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Pe principiul “mai putin inseamna mai mult”, stilul minimalist al bucatariilor moderne propune un mobilier cu linii simple, usor de intretinut si obiecte sanitare in palete neutre, sobre.

Deschide Galeria

Desi la prima vedere austeritatea unei asemenea amenajari poate fi considerata rece, usurinta cu care se intretine si cu care se integreaza in designul total al casei face din bucataria minimalista o alegere moderna si populara.

Chiuvetele din granit compozit sunt ideale in amenajarile minimaliste urbane – complimenteaza prin design spatiile mici, sunt rezistente la socuri termice si la diverse agresiuni, sunt solide si usor de intretinut si finisajul lor duce cu gandul la piatra mata.

Realizat din granit in amestec cu diversi polimeri (rasini acrilice), granitul compozit sustine ideea de eliminare a surplusului decorativ, textura sa evidentiind liniile mobilierului si ale obiectelor electrocasnice.

Din punct de vedere al integrarii in ansamblul bucatariei, chiuvetele din granit compozit se pot integra in blaturile din acelasi material, extrem de cautate in acest moment, pot avea soclu sau pot primi diverse masti, in functie de decor.

Daca pana nu demult, inoxul reprezenta alegerea predilecta in materie de functionalitate in bucatarie, granitul compozit a intrat in gratiile designerilor si ale consumatorilor tocmai datorita unor aspecte care usureaza cu adevarat sarcinile domestice.

In primul rand, petele de calcar din apa se scot usor din granitul compozit – apa din zonele urbane fiind in general dura, acesta este un detaliu important in alegerea materialelor utilitare. Faptul ca nu necesita detergenti chimici pentru a fi curatate, face din chiuvetele din granit obiecte eco-friendly, care ajuta la pastrarea unui mediu mai curat.

Pentru intretinerea lor, se recomanda stergerea cu miscari circulare cu o laveta din nylon umezita in prealabil. Pe granitul compozit nu este indicata folosirea substantelor abrazive sau a buretilor de sarma.

Apoi, chiuvetele din granit compozit sunt rezistente la zgarieturi sau socuri. Densitatea particulelor de la suprafata lor le face printre cele mai solide tipuri de obiecte sanitare.

Nu in ultimul rand, chiuvetele din granit compozit sunt incapatoare, permitand manevrarea obiectelor casnice cu diametru mare (tigai, wook-uri), inclusiv cand acestea sunt fierbinti. Granitul compozit este rezistent la temperaturi inalte (aprox. 279 grade celsius) fara riscul de a se fisura sau de a se decolora.

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...