Cladiri ecologice extraordinare care purifica aerul

Traim in era poluarii, avand tot mai multe industrii si masinarii care pericliteaza mediul inconjurator. De aceea ecologistii intalniti in mai toate domeniile de activitate, reusesc prin inventiile eco-friendly sa combata aspectele negative asupra mediului si mai ales sa ne uimeasca cu originalitatea lor.

Deschide Galeria

Arhitectii si constructorii au in vedere tot mai mult aspectul ecologic in ceea ce priveste proiectarea, alegerea materialelor si construirea cladirilor, pentru ca impactul pe care il are aceasta industrie sa fie unul cat mai scazut.

Cladirile prezentate sunt o dovada vie a directiei bune pe care trebuie sa o urmeze arhitectura si constructiile, una orientata inspre protejarea mediului inconjurator si a naturii, utilizand materiale rezistente pentru o dezvoltare durabila pe termen foarte lung.

Palazzo Italia – Milano, Italia

Aceasta cladire are o fatada care a fost realizat din ciment “biodinamic” care purifica aerul, eliminand poluarea din aer si transformand materialele daunatoare sanatatii si mediului in saruri inerte. Materialele folosite adauga doar 4-5% costuri suplimentare in realizarea unei fatade ceea ce face ca o astfel de constructie sa fie prietenoasa mediului la costuri mici.

Spitalul Manuel Gea González – Ciudad de Mexico, Mexic

Anul trecut a fost inaugurat acest spital care are o fatada care “mananca” ceata si fumul pe o suprafata de 2.500 m patrati. Stratul exterior al fatadei este realizat din dioxid de titan care reactioneaza cu ultravioletele pentru a neutraliza elementele poluante din aer.

In Praise of Air – Marea Britanie

In Praise of Air este un poster cu dimensiunile de 10×20 m care contine o poezie scrisa de Simon Armitage. Posterul contine nanoparticule de dioxid de titan care absorb poluarea din aer. Aceste postere sunt atat de eficiente incat reusesc sa absoarba poluarea generata de aproximativ 20 de masini pe zi.

 

Sursa Foto: I Fucking Love Science

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole