fbpx

Cob Village Berca: Complex turistic amenajat din case de lut cu acoperisuri verzi

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

In satul Berca, din judetul Buzau, invatatoarea Nicoleta Marin s-a gandit sa aplice un concept total nou pentru zona si chiar pentru Romania. Un mic complex turistic ridicat din case de lut, menit sa atraga tot mai multi turisti din tara si din strainatate, impresioneaza prin frumusetea si ingeniozitatea casutelor construite si prin conditiile oferite celor care se decid sa viziteze vulcanii noroiosi si alte obiective turistice din zona Buzaului.

Deschide Galeria

Cob Village Berca a fost realizat cu ajutorul unor specialisti in constructii, arhitecti si studenti voluntari la Facultatea de Arhitectura si Peisagistica, din cadrul Universitatii “Ion Mincu”, din Bucuresti.

Pe langa casutele construite complet din lut, care au o structura foarte sigura si rezistenta si un aspect care se integreaza perfect cu mediul inconjurator, Cob Village Berca are acum si un acoperis verde cu o suprafata totala de 320 de metri patrati, care deja a cucerit privirile localnicilor si nu numai.

Plantele aduse pentru a fi plantate pe acoperisurile casutelor Cob Village din Berca, au fost atent selectionate si sortate de catre tinerii peisagisti, care dupa aplicarea pamantului lutos si a materialului izolant pe acoperis, au trecut la plantarea florilor si la amenajarea intregului spatiu.

Fertilizarea pamantului s-a efectuat si cu ajutorul lanii de oaie, care a fost imprastiat peste pamantul plasat pe acoperis, dupa care aceasta a fost acoperita cu un alt strat de pamant pentru a crea conditii optime de crestere a plantelor si a florilor proaspat plantate.

In amenajarea spatiului s-a creat si o mica alee printre flori, unde vizitatorii pot admira plantele in toata spleandoarea lor, crescute pe unul dintre cele mai cochete acoperisuri verzi din Romania.

Optarea pentru un acoperis verde este o alegere reusita pentru designul exterior al oricarei case, acesta oferind un aspect unic si extrem de frumos, mai ales in perioada de inflorire a plantelor alese.

Sursa Foto: Cob Village

Reclama

Articole noi

Amenajare cu accente de rosu pentru un apartament de 2 camere si 34 mp

Designerii de la Caroline Art au mai creat o...

De ce este bine să verifici centrala termică și instalația înainte de începerea sezonului rece?

Centrala termică îți oferă tot confortul de care ai...

Tipuri de canapele și calitățile lor

Canapele sunt una dintre cele mai importante piese de...

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...