Combinatii de culori pentru aceasta toamna

Odata cu venirea toamnei, noi combinatii de culori apar in prim plan. Daca pe unele le putem intui, celelalte cu siguranta va vor uimi prin asocieri si efectul minunat pe care il au asupra decorului.

Deschide Galeria

Auriu si turcoaz

Iata o combinatie de top. Desi ti s-ar putea parea neobisnuita, auriul si turcoazul fac casa buna impreuna. Nu este musai sa respecti culorile in sine, ci orice nuanta sau ton mai inchis sau mai deschis intra in aceasta categorie speciala. Auriul poate merge inspre galben, iar turcoazul inspre bleu, albastru sau chiar spre verde. Daca ti se pare imposibila o astfel de asociere, incearca sa o introduci treptat si prin elemente pe care le poti scoate usor din decor, cum ar fi piesele de arta: un tablou, un desen abstract. Sau de ce nu si in forma unor lenjerii de pat. Arunca o privire si asupra fotografiilor pe care ti le-am pregatit in galerie pentru mai multa inspiratie.

Griul si piersica

Aceasta combinatie este una din preferatele mele. Griul in decor calmeaza si ofera o stare de liniste, perfecta pentru odihna; de cealalta parte, piersica sau coralul ca variatie, vine ca o explozie de veselie, caldura care binedispune orice spatiu. Accentele colorate de piersica pot transforma un spatiu anost, intr-unul plin de viata care iti ridica moralul de indata ce ai pasit in camera. De la piersica aprinsa pana la nuantele pale sau pastel. Indrazniti sa aduceti culoare camerei atunci veti decora si va veti bucura de fiecare data ca ati facut aceasta alegere.

Fructele de padure si nuantele lor

Fructele de padure sunt delicioase iar nuantele coloristice sunt de-a dreptul fantastice: indigo, cobalt, magenta sau fucsia. Pe cat de minunate sunt pe atat de incarcate pot fi pentru camera. Evitati sa supraincarcati cu prea multe culori din aceasta paleta. In combinatie cu albul veti reusi sa le puneti in valoare mai bine si in acelasi timp veti pastra echilibru proportiilor. Combinatiile acestea de culori si nuante vor merge de minune la pernele decorative, la un covoras, la desene inedite pentru inviorarea peretilor sau chiar la vopsirea unui perete intreg intr-o nuanta de violet sau mov. Cu grija insa la restul decorului si la elementele pe care le veti introduce. 

Sursa foto: decoist.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole