Cu lipsa spatiului din apartament ne-am confruntat cu totii la un moment dat. Ca sa reusim sa ne descurcam avem nevoie de idei practice si solutii functionale astfel incat sa putem imbina utilul cu esteticul.
Amenajarea pe care o propunem astazi am ales-o avand in minte aceasta imbinare a functionalitatii cu nevoile proprietarilor in spatiul unui apartament de 60 de metri patrati. Tinand cont de cele 2 dormitoare, living si bucatarie dintr-o data spatiul nu mai pare asa de generos ca la inceput. Dar arhitectii Philip si Catherine Shutov s-au descurcat excelent cu ceea ce le-a fost dat.
Hol si living
Intai de toate au operat cateva modificari la nivelul peretilor astfel incat functionalitatile sa comunice intre ele coerent si sa se obtina cat mai multe locuri de depozitare. Astfel, holul a fost alungit, iar peretele care separa livingul inlaturat (bineinteles, niciunul din acestia nu facea parte din structura de rezistenta a imobilului). Mai apoi, intre bucatarie si sufragerie s-a creat o usa de comunicare fireasca cu locul de luat masa.
Un corp de biblioteca cu rafturi deschise folosit pentru a depozita carti asigura delimitarea dintre camera si hol (pe locul fostului perete). Zona de zi este una mica, dar fiecare element a fost atent ales pentru ca in final decorul sa para armonios. Pentru ca spatiul sa fie mai luminos si sa para mai mare s-au folosit nuante deschise, alb, accente vesele de culori si diferite tipuri de iluminat care sa nu lase niciun colt in umbra. Jocul geometriilor si al texturilor distrage atentia de la dimensiunea spatiului camerei. Tapetul de pe peretele cu televizorul sau textura caramizii aparente de pe peretele cu semineul sunt doar cateva exemple despre cum poti sa conferi dinamica si diferite centre de interes chiar si intr-o camera mica.
Bucatarie si dining
Bucataria comunica direct cu livingul si lasa impresia de continuitate la nivelul amenajarii; pentru cei care si-ar dori ca mirosurile din bucatarie sa nu patrunda in camera, se poate amenaja o usa din sticla. Astfel, efectul ramane acelasi. Avand o dispunere in forma de U, vom gasi aici tot ce ai nevoie pentru a gati si chiar lua o gustare gratie blatului amenajat ca bar in zona ferestrei. Decorul e dinamic si vesel, cu placi ceramice cu efect tridimensional, vopsea neagra de tabla scolara ca finisaj intre fronturi si o perdea in stil roman cu galben. In continuare, diningul a fost amenajat astfel incat sa iasa in evidenta in contextul decorului livingului. Lambriurile din lemn pe tavan si corpurile de iluminat suspendate, o masa rotunda si scaunele albe si negre contureaza o functiune eleganta si confortabila.
Dormitoare
Dormitorul matrimonial surprinde prin integrarea biroului pe care proprietarii si l-au dorit amenajat aici. Astfel, patul este separat printr-o tablie inaltata, spatiul de lucru fiind ascuns ingenios in spatele ei. Luminile placute si draperiile mov, lungi pana in podea redau atmosfera relaxanta a unui dormitor.
Camera copilului este o explozie de lumina, culori si veselie. Aici, incaperea a fost extinsa in balconul tip logie pentru a obtine un plus de spatiu pentru depozitare.
Sursa foto: design-homes