Eleganta si energia unui oras cosmopolit si adoptarea unui stil de viata tip loft-penthouse au reprezentat  punctul de plecare in amenajarea noii locuinte a unei familii cu trei membri. Cu un buget mediu spre mare, prioritara a fost obtinerea atmosferei dorite prin intermediul finisajelor de calitate si a mobilierului atent selectat.

Apartamentul decomandat, cu 107 metri patrati utili distribuiti in trei camere si doua bai, se afla la ultimul etaj al unui bloc nou dintr-un cartier rezidential din Arad.

Proiectarea si conceptul amenajarii

Pornind de la dorinta beneficiarilor de a avea in locuinta vibratia unui oras cosmopolit, modern si incarcat cu traditie in acelasi timp, arhitectii au propus conceptul unei gradini japoneze, cu o dinamica interesanta a planului orizontal si un schimb armonios de texturi intre diferitele cote de inaltime. Rezultatul este un joc dinamic, echilibrat, de inaltimi la nivelul plafonului, realizat din scafe din gips-carton si riflaje din lemn de tei cu prinderi ascunse.

Acelasi concept este prelungit in exteriorul apartamentului, amenajarea terasei fiind o extensie naturala a interiorului. Jocul de inaltimi se realizeaza aici prin cote de calcare diferite, fiind accentuate astfel zonele de interes. Momentan, terasa este la nivel de proiect, executia fiind programata pentru primavara acestui an.

Un concept adiacent, caruia i s-a acordat multa atentie, a fost crearea unui openspace, cu bucataria deschisa, integrata in zona de zi. Prin renuntarea la peretii de inchidere a bucatariei a fost obtinuta o amplificare vizuala a spatiului si o comunicare eficienta intre bucatarie, zona de dining si living.

Proiectarea a inceput in martie 2018 iar executia a fost finalizata in septembrie 2019. S-a pus accent pe randari fotorealiste, ca o componenta esentiala a proiectului; proiectarea 3D a durat doua luni.  Intreg proiectul de amenajare a fost respectat in proportie de 90%, declara echipa de arhitecti, modificarile aduse ulterior fiind la nivel de texturi si finisaje.

Amprenta cercului in amenajarea zonei de dining

Diningul este o zona aerisita, eleganta, a carei importanta este subliniata prin folosirea cercului ca figura geometrica dominanta si amplasarea centrala a mesei circulare, simetric fata de cei doi stalpi adiacenti. Covorul circular de sub ansamblul masa-scaune si corpul de iluminat diafan, in forma de sfera, amplasat in axul mesei, accentueaza laitmotivul cercului.       

Masa a fost realizata la comanda, compusa dintr-un blat de mdf alb lucios si picioare metalice vopsite negru; cele sase scaune contrasteaza prin nuanta de albastru intens a catifelei folosite la tapiterie. Optiunea pentru aceasta nuanta de albastru o regasim si la draperii si la vopseaua decorativa de pe peretele invecinat.

Un detaliu interesant si de mare efect il constituie continuitatea intre zona de dining si hol, realizata prin intermediul unui blat de mdf alb lucios, perceput ca o linie orizontala ce traverseaza peretele. La capatul dinspre hol, acesta marcheaza o compozitie dinamica din piese de oglinda, realizata la comanda.

Livingul in tonuri neutre

Caracterizat prin simplitatea formelor si calitatea materialelor, livingul minimalist a fost gandit ca un spatiu aerisit, canapeaua-coltar, din piele intoarsa gri deschis,  fiind centrul de interes. Regasim influentele japoneze la nivelul tratarii plafonului, compus dintr-o zona cu riflaje de lemn si o zona cu scafe din gips-carton, la inaltimi diferite, finisate cu vopsea lavabila alba si vopsea decorativa crem.

Banda orizontala continua, din sticla neagra, constituie un detaliu elegant, avand si rolul de a incorpora semineul cu bioetanol. Aceasta este dublata de linia comodei de dedesubt, o carcasa din lemn (in acelasi ton cu parchetul stratificat)  cu fete de sertare din mdf alb lucios.

Bucataria mica dar spatioasa

Bucataria a fost amenajata in nuante contrastante armonios, de gri mat si alb lucios. Compusa dintr-o linie de mobilier inalt, cu mobilier suspendat pana in plafon pentru a eficientiza depozitarea, si o insula cu rafturi de depozitare catre zona de living, bucataria este luminoasa si creeaza senzatia de spatiu amplu. Pentru carcasa  insulei, blatul de bucatarie si backsplash a fost folosita marmura alba  Carrara.

Arhitect proiect: Bogdan Bej

Proiectant si designer: Szatmari Brigita

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!