Inspiratie pentru amenajarea locuintei poti gasi in cele mai variate surse. Tematica naturii sau culorile unui anotimp se numara printre cele mai intalnite motive folosite intr-un decor. Ne-a placut aceasta amenajare prin imbinarea armonioasa a nuantelor, texturilor si a sentimentului placut pe care il resimti per ansamblu. Hai sa o descoperim in detaliu.

Lemnul confera un caracter unitar amenajarii. Acelasi tip de parchet il regasim pe toata pardoseala, din hol, pana in living si dormitor, cu exceptia baii. Culorile predominante sunt reci, precum albastrul si griul in diferite tonuri, insa luminile si textura lemnului reusesc sa echilibreze si sa incalzeasca spatiul.

Configuratia apartamentului este una de 2 camere, livingul si bucataria formand un tot unitar in zona de zi. Designul este unul simplu, astfel incat spatiul sa nu fie agresat de piese de mobilier sau detalii inutile. Stilul ne aminteste de perioada retro, dar si de influentele interioarelor scandinave.

Amenajarea pentru spatiul de zi mizeaza pe functionalitate. Intr-o singura camera regasim 3 functiuni distincte, care se imbina armonios: zona de conversatii, zona mesei si bucataria. Peretele-accent conturat cu ajutorul unui tapet cu imprimeu organic scoate din monotonie amenajarea camerei.

Locul de luat masa amenajat in apropierea ferestrei face discret trecerea dintre living spre bucatarie. Aici, amenajarea a fost gandita unitar, cu mobilier dispus in forma literei L si electrocasnice incorporate. Dulapurile merg pana in tavan, maximizand depozitarea.

Corpurile de iluminat marcheaza fiecare functiune, de la un iluminat general, pana la cel ambiental sau de accent; de remarcat lampadarul de langa fotoliu, impreuna formand un excelent loc de lectura.

Dormitorul preia cromatica livingului, dar si tematica naturii; tapetul cu motiv organic se regaseste si aici, completand cromatica neutra. Minimal este tratat si aceasta zona a casei, mobilierul fiind adaptat spatiului si dimensiunilor, cu multiple tonuri de griuri. Noptierele clasice au fost inlocuite cu 2 masute laterale ce ocupa putin spatiu la nivelul pardoselii.

In ciuda paletei de culori ce ar putea parea prea rece, spatiul este armonios si decorat pentru un trai confortabil, adaptat unui stil de viata modern. Speram sa te inspire si pe tine!

Sursa: Soulhouse

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii