fbpx

Constructia casei – o investitie pe care o facem o data in viata

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Constructia casei este pentru cei mai multi dintre noi o investitie pe care o facem o data in viata si care ne dorim sa reziste timp de cateva generatii. De aceea, fiecare aspect este atent planificat. De la buget, la alegerea zonei si pana la proiectarea designului, intrucat fiecare detaliu influenteaza rezultatul final.

Deschide Galeria

Unul din aspectele importante in proiectarea unei locuinte si asupra caruia ne vom opri astazi il reprezinta realizarea designului, astfel incat locuinta noastra sa raspunda la nevoia de confort si sa ne reflecte, totodata, personalitatea.

Ne-am gandit sa-ti oferim cateva idei de arhitectura care ies din sfera conventionala prin design si materialele folosite.

Un exemplu despre cum sa ,,spargi” monotonia arhitectonica il constituie realizarea unei locuinte cu acoperis plat, tip terasa. La aceasta se adauga crearea de volumetrii sau decupaje, o alegere mai putin intalnita, care iese din tiparele clasice. Jocul cu formele constructive se poate transforma intr-o poezie geometrica, daca stii cum sa jonglezi cu suprafetele.

O alta modalitate inedita pentru a crea o casa intr-o nota distinctiva o constituie utilizarea tiglei pentru placare asuprafetelor exterioare verticale. In exemplul de mai jos s-a utilizat tigla ceramica Brikston Klinker, model Plate Pressee STE FOY.

Solutia este cu atat mai potrivita pentru acoperirea unei case,intrucat tigla ceramica si-a dovedit proprietatile de-a lungul timpului, demonstrand durabilitate, calitate si un grad de protectie ridicat impotriva factorilor externi. In plus, tigla Imerys, comercializata de Brikston, este apreciata pe plan international pentru designul distins.

Un material la fel de versatil in crearea unui design original este caramida plina Brikston CP, simpla sau cu model. Prin dispunerea atipica in zid a caramizii poti crea caractere vizuale iesite din comun.

De la dispunerea pe cant, la rotirea la un unghi prestabilit (intre15˚ si 45˚) si pana la crearea de modele cu aspect aparent nefinisat, prin buceardarea caramizii (cioplirea neuniforma), optiunile sunt nenumarate, singurele limite fiind cele ale imaginatiei tale.

O alta varianta prin care iti poti individualiza locuinta o constituie amenajarea cu placaj ceramic sau caramida aparenta Brikston Klinker. Prin utilizarea produselor ceramice vei obtine o fatada distincta, cu texturi vibrante, care epateaza in urbanul aglomerat sau, din contra, vine ca un plus de autenticitate in peisajul pitoresc.

Placarile cu produse klinker reprezinta o solutie alternativa, cu un design spectaculos. Pentru a amplifica efectul, poti combina diferite modele si culori sau poti crea contraste in combinatie cu orice tip de material (asocieri intre placaj sau caramida aparenta si lemn, beton aparent, metal sau sticla).

Totodată, utilizand produsele klinker de la Brikston pentru realizarea fatadei/zidariei aparente, vei contribui la crearea unui microclimat optim pentru cladire. Astfel, vei creste eficienta termicaa constructiei si vei avea, in final, facturi mai mici la intretinere.

Acestea sunt recomandarile noastre pentru crearea de proiecte de casa inedite. Tie care ti se potriveste?

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...

Amenajare moderna pentru o casa de 117 mp din Bucuresti

O casa din Bucuresti a fost transformata de biroul...

Cum sa cureti mucegaiul din camere

Branza cu mucegai este o delicatesa, dar cand ne...