Copacul cantator – The Singing Ring Tree (VIDEO)

Copacul cantator, sub denumirea lui in limba engleza, “The Singing Ring Tree”, este o sculptura exterioara care functioneaza cand bate vantul, scotand tot felul de suntete datorita vantului care trece prin tuburile sale, care simbolizeaza ramurile unui copac.

Deschide Galeria

Aceasta sculptura a fost finalizata in anul 2006, pe dealul Pennine, din Lancashire, Anglia si face parte dintr-o serie de sculpturi si obiecte de arta extrem de creative si de indite, realizate de East Lancashire Environmental Arts Network (ELEAN).

The Singing Ringing Tree, Lancashire, Anglia

Proiectul a fost conceput pentru a scoate in evidenta frumusetile arhitecturale si artistice ale secolului al XXI-lea, care ofera in acelasi timp o priveliste superba a imprejurimilor, imbinandu-se perfect cu mediul inconjurator in care au fost amplasate si construite.

Realizata de catre arhitectii Mike Tonkin si Anna Liu de la Tonkin Liu, Copacul cantator a o inaltime care atinge 3 metri, numeroase tuburi din otel galvanizat care acumuleaza energie vantului pentru a scoate sunetele penetrante care acopera mai multe octave.

Unele dintre aceste tevi sunt pur decorative, avand un rol estetic, dar majoritatea sunt functionale si scot diferite sunete pe care le pot asculta toti cei care se afla in zona.

In anul 2007, aceasta sculptura a castigat, impreuna cu alte 13 candidaturi, premiul national decernat de Royal Institute of British Architects (RIBA) – Institul Regal al Arhitectilor Britanici, pentru excelenta arhitecturala.

Frumusetea aestei sculpturi este una remarcabila, iar avand in vedere trasaturile si particularitatile ei, este fara doar si poate o realziare arhitecturala senzationala, care serveste drept model pentru numeroase elemente din design interior, exterior, constructii si arhitectura.

Copacul cantator – The Singing Ringing Tree – este fara doar si poate o sculptura de admirat si este un loc in care ar trebui sa ajungi neaparat, mai ales daca trei prin aceasta zona a Angliei.

Sursa Foto: OMG Facts

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole