Iluminatul potrivit pentru starea de spirit a fiecarei camere

Iluminatul potrivit aduce caldura, culoare si personalitate spatiului de locuit, fiind una dintre cele mai ieftine imbunatari pe care o puteti aduce casei. Pentru a crea o stare de spirit in fiecare camera e necesar sa stii ce cumperi si cum il vei integra pe viitor.


Deschide Galeria

Sfatul designerilor este de a folosi mai multe straturi de lumina, generala, specifica si cea de accent. Combinandu-le astfel veti avea o mai mare varietate de tipuri de iluminat.

Delimitati fiecare incapere prin lumina si chiar definiti-o prin tipul de iluminat folosit. Astfel, pentru living si zonele active ale casei utilizati corpuri de iluminat care sa fie in centrul atentiei, care sa puna in valoare camera respectiva. Zonele de trecere pot fi lasate in umbra sau usor luminate, ele nefiind un punct de interes. Trecerea aceasta subtila dintr-o parte intr-alta aduce o usoara forma de mister casei dumneavoastra.

Incercati sa folositi trepte de lumina prin intrerupatoare care sa controleze nivelul de lumina al camerei. Veti obtine un efect dramatic pentru serile de film cu prietenii sau pentru o atmosfera romantica. 

Bucataria este locul potrivit pentru a introduce mai multe tipuri de lumina. Deasupra mesei sau a insulei unde aveti blatul de lucru un corp de iluminat care sa atarne din tavan sau o aplica fixa va crea lumina ambientala necesara desfasurarii activitatii, pe cand spoturile montate sub dulapuri vor crea o atmosfera placuta prin lumina difuza si umbrele create. Tineti minte ca marmura sau inoxul poate crea un efect de stralucire care sa fie neplacut pentru ochi. Pastrati acest aspect in minte atunci cand cumparati corpurile de iluminat. 

Suntem programati din punct de vedere psihologic sa ne indreptam in mod natural catre lumina. De aceea orice forma de lumina, naturala sau artificiala este esentiala pentru fiecare casa.  Ferestrele largi, prin care patrunde o cantitate mare de lumina solara ne energizeaza si mobilizeaza pentru intreaga zi. Pentru iluminat tip accent, puteti crea efecte prin obiecte care sa reflecte lumina astfel incat sa nu fie deranjant – o oglinda, rafturi din sticla, masuta din sticla sau obiecte lucioase, cromate. 

Sursa foto: myhomeideas.com

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...