fbpx

Iluminatul potrivit pentru starea de spirit a fiecarei camere

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

Iluminatul potrivit aduce caldura, culoare si personalitate spatiului de locuit, fiind una dintre cele mai ieftine imbunatari pe care o puteti aduce casei. Pentru a crea o stare de spirit in fiecare camera e necesar sa stii ce cumperi si cum il vei integra pe viitor.

Deschide Galeria

Sfatul designerilor este de a folosi mai multe straturi de lumina, generala, specifica si cea de accent. Combinandu-le astfel veti avea o mai mare varietate de tipuri de iluminat.

Delimitati fiecare incapere prin lumina si chiar definiti-o prin tipul de iluminat folosit. Astfel, pentru living si zonele active ale casei utilizati corpuri de iluminat care sa fie in centrul atentiei, care sa puna in valoare camera respectiva. Zonele de trecere pot fi lasate in umbra sau usor luminate, ele nefiind un punct de interes. Trecerea aceasta subtila dintr-o parte intr-alta aduce o usoara forma de mister casei dumneavoastra.

Incercati sa folositi trepte de lumina prin intrerupatoare care sa controleze nivelul de lumina al camerei. Veti obtine un efect dramatic pentru serile de film cu prietenii sau pentru o atmosfera romantica. 

Bucataria este locul potrivit pentru a introduce mai multe tipuri de lumina. Deasupra mesei sau a insulei unde aveti blatul de lucru un corp de iluminat care sa atarne din tavan sau o aplica fixa va crea lumina ambientala necesara desfasurarii activitatii, pe cand spoturile montate sub dulapuri vor crea o atmosfera placuta prin lumina difuza si umbrele create. Tineti minte ca marmura sau inoxul poate crea un efect de stralucire care sa fie neplacut pentru ochi. Pastrati acest aspect in minte atunci cand cumparati corpurile de iluminat. 

Suntem programati din punct de vedere psihologic sa ne indreptam in mod natural catre lumina. De aceea orice forma de lumina, naturala sau artificiala este esentiala pentru fiecare casa.  Ferestrele largi, prin care patrunde o cantitate mare de lumina solara ne energizeaza si mobilizeaza pentru intreaga zi. Pentru iluminat tip accent, puteti crea efecte prin obiecte care sa reflecte lumina astfel incat sa nu fie deranjant – o oglinda, rafturi din sticla, masuta din sticla sau obiecte lucioase, cromate. 

Sursa foto: myhomeideas.com

Reclama

Articole noi

Amenajare glam cu accente industriale

“Usa glisanta din sticla transparenta care separa holul de living are dublu rol....

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...