fbpx

Culoare si stil intr-un apartament din Sao Paulo, Brazilia

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Renovarea acestui apartament din Brazilia s-a dovedit a fi o misiune nu tocmai usoara pentru arhitectul care s-a ocupat de aceasta transformare. Locuinta a devenit locul preferat al beneficiarului, ea fiind inainte de renovare, locul in care a trait o familie.

Deschide Galeria

Cea mai importanta schimbare s-a petrecut in partea centrala a casei. Bucataria, partea de dining si living-ul formand una si aceeasi camera. Este e miscare indrazneata si in acelasi timp placuta din punct de vedere estetic. Suprafata este intinsa, insa nu plictiseste prin platitudine asa cum ati putea banui. Din contra, fiecare spatiu isi are rolul bine delimitat, desi nu exista bariere fizice de nici un fel care ar putea sa sugereze diferentele dintre camera; trecerea se face lin, existand o continuitate in fiecare element definitoriu.

Pe un intreg perete, in zona de living, au fost montate ferestre pentru a spori luminozitatea; draperiile lungi asigura necesarul de intimitate. Tot aici, s-au creat doua tipuri de zone : unul confortabil oferit de canapeaua cu o multitudine de perne comode si o bancuta joasa neagra in contrast cu doua scaune galbene. Masuta de cafea aleasa este una etajata cu un cadru din lemn si blat de sticla fiind elementul care realizeaza tranzitia dintre elemente intr-un mod placut.

Lumina acestui apartament este deosebita: pe un blat lung care face o trecere lina intre camere se afla 3 lampi ce emana 3 culori diferite.  Tavanul debordeaza de spoturi luminoase. Insa piesa de rezistenta sunt lampile Tom Dixon montate deasupra mesei din zona de dining. Formele diverse si culorile contrastante imbraca deosebit decorul.

Zona dedicata Tv-ului a fost special amplasata intr-un colt al camerei pentru a oferi intimitate, desi din acest unghi poti vedea intreaga incapere.

Bucataria este un spatiu deosebit, fiind cea mai colorata parte a casei. Culorile sunt indraznete; nuante de albastru, bleu, cu o zona din podea pana in tavan dedicate suporturilor pentru sticle de vin. Ideea este magnifica fiindca se integreaza perfect in peisaj si nici nu ocupa spatiu inutil, decorul fiind compact.

Dupa demolarea peretilor despartitori , s-a decis totusi pastrarea unei grinzi, prezenta in zona de acces in apartament,care sa fie liantul dintre vechi si nou, o legatura coeziva si balansata in acelasi timp.

Sursa foto: homedit.com

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...