Culoare si stil intr-un apartament din Sao Paulo, Brazilia

Renovarea acestui apartament din Brazilia s-a dovedit a fi o misiune nu tocmai usoara pentru arhitectul care s-a ocupat de aceasta transformare. Locuinta a devenit locul preferat al beneficiarului, ea fiind inainte de renovare, locul in care a trait o familie.


Deschide Galeria

Cea mai importanta schimbare s-a petrecut in partea centrala a casei. Bucataria, partea de dining si living-ul formand una si aceeasi camera. Este e miscare indrazneata si in acelasi timp placuta din punct de vedere estetic. Suprafata este intinsa, insa nu plictiseste prin platitudine asa cum ati putea banui. Din contra, fiecare spatiu isi are rolul bine delimitat, desi nu exista bariere fizice de nici un fel care ar putea sa sugereze diferentele dintre camera; trecerea se face lin, existand o continuitate in fiecare element definitoriu.

Pe un intreg perete, in zona de living, au fost montate ferestre pentru a spori luminozitatea; draperiile lungi asigura necesarul de intimitate. Tot aici, s-au creat doua tipuri de zone : unul confortabil oferit de canapeaua cu o multitudine de perne comode si o bancuta joasa neagra in contrast cu doua scaune galbene. Masuta de cafea aleasa este una etajata cu un cadru din lemn si blat de sticla fiind elementul care realizeaza tranzitia dintre elemente intr-un mod placut.

Lumina acestui apartament este deosebita: pe un blat lung care face o trecere lina intre camere se afla 3 lampi ce emana 3 culori diferite.  Tavanul debordeaza de spoturi luminoase. Insa piesa de rezistenta sunt lampile Tom Dixon montate deasupra mesei din zona de dining. Formele diverse si culorile contrastante imbraca deosebit decorul.

Zona dedicata Tv-ului a fost special amplasata intr-un colt al camerei pentru a oferi intimitate, desi din acest unghi poti vedea intreaga incapere.

Bucataria este un spatiu deosebit, fiind cea mai colorata parte a casei. Culorile sunt indraznete; nuante de albastru, bleu, cu o zona din podea pana in tavan dedicate suporturilor pentru sticle de vin. Ideea este magnifica fiindca se integreaza perfect in peisaj si nici nu ocupa spatiu inutil, decorul fiind compact.

Dupa demolarea peretilor despartitori , s-a decis totusi pastrarea unei grinzi, prezenta in zona de acces in apartament,care sa fie liantul dintre vechi si nou, o legatura coeziva si balansata in acelasi timp.

Sursa foto: homedit.com

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...