Culori în tendință în designul interior în vara 2024

Vara anului 2024 aduce cu ea o paletă de culori vibrantă și energizantă în designul interior, reflectând dorința de optimism, prospețime și conexiune cu natura.

Green wall mockup with green plant and shelf.3D rendering

Iată câteva dintre culorile cheie care vor fi populare în această vară:

 Verde Pământiu:

Nuanțele de verde pământiu, asemănătoare cu mușchiul, menta sau verdele smarald, aduc o senzație de calm și armonie în spațiu. Ele evocă natura și creează o atmosferă relaxantă, perfectă pentru sufragerii, dormitoare sau birouri.

Albastru Profund:

Nuanțele de albastru profund, amintind de cerul nopții sau de adâncurile oceanului, adaugă o notă de rafinament și mister spațiului. Pot fi folosite ca accent pe pereți, mobilier sau decorațiuni, oferind un contrast elegant cu nuanțele mai deschise.

Roz Pudră:

O revenire a rozului pudră, dar într-o variantă mai sofisticată și subtilă. Această culoare delicată aduce o notă de romantism și feminitate spațiului, fiind perfectă pentru dormitoare, dressing-uri sau camere de zi.

Portocaliu:

Nuanțele de portocaliu, de la piersică la coral, aduc o notă de energie, optimism și veselie spațiului. Pot fi folosite ca accente vibrante pe pereți, mobilier sau decorațiuni, sau pot fi integrate ca parte a unei palete de culori mai complexe.

 Albul Nisipiu:

O nuanță neutră caldă și relaxantă, albul nisipiu creează o senzație de spațiu și luminozitate. Poate fi folosit ca bază pentru alte culori din paletă sau ca element dominant pentru un aspect minimalist.

Mov Lavandă:

O nuanță elegantă și rafinată, movul lavandă aduce o notă de regalitate și calm spațiului. Poate fi folosit ca accent pe pereți, mobilier sau decorațiuni, sau poate fi integrat ca parte a unei palete de culori mai complexe.

Combinarea culorilor:

Pe lângă culorile individuale enumerate mai sus, tendințele din 2024 includ și combinații interesante de culori:

Verde Pământiu + Albastru Profund: O combinație armonioasă care evocă natura și creează o atmosferă calmă și relaxantă.

Roz Pudră + Portocaliu: O combinație vibrantă și energică, perfectă pentru a aduce un strop de veselie spațiului.

Albul Nisipiu + Mov Lavandă: O combinație elegantă și rafinată, care creează o atmosferă calmă, regală.

Acestea sunt doar câteva dintre culorile și tendințele cheie în designul interior din vara anului 2024. Nu ezitați să experimentați și să combinați culorile în funcție de preferințele și stilul dumneavoastră personal pentru a crea un spațiu unic și primitor.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole