Amenajarea care ne-a surprins placut si pe care vrem sa o cunoasteti si voi este a unui apartament de 2 camere de numai 50 mp. Proprietara, o femeie tanara, activa, si-a dorit un spatiu cu un caracter puternic, care sa o inspire de fiecare data cand ajunge acasa. Astfel, decorul reflecta preferintele cromatice si stilistice ale proprietarei, de la compartimentarea generala pana la cele mai mici detalii.

Apartamentul este compus din zona de zi, ampla, sub forma unui open space (hol de intrare, livingroom si bucatarie) si zona de noapte (dormitorul si dressingul). Pardoseala din lemn inchis, de stejar, este cea care unifica spatiile, accentuand zona de bucatarie si hol printr-o insertie de marmura.

Decorul se remarca prin liniile curate, geometrice, cu influente industriale si detalii aurii. Contrastele puternice de culori scot in evidenta individualitatea apartamentului, fara a permite ca nuantele inchise sa micsoreze optic spatiul. Regasim astfel albul general al amenajarii in contrast cu peretele albastru inchis adiacent bucatariei; faianta neagra a backsplash-ului in contrast cu mobilierul de bucatarie alb lucios; nuanta de verde inchis a draperiilor cu tonurile de culori deschise ale peretilor.

Suprapus peste echilibrul cromatic, intalnim un traseu al luminilor si al corpurilor de iluminat. Atent alese, spoturile incastrate, lampile suspendate si sinele pentru spoturi completeaza stilul amenajarii, intr-un mod discret, fara a distrage atentia de la piesele principale de mobilier.

In bucatarie, iluminatul este compus din spoturi aplicate in plafon, un set de 3 lampi suspendate si o linie de banda led la partea inferioara a corpurilor suspendate. Lampile metalice suspendate deasupra noaptierelor sunt o alternativa moderna la traditionalele veioze iar faptul ca se reflecta in oglinzile din dreptul noptierelor contribuie la o iluzie optica de marire a spatiului. Corpurile de iluminat din sticla fumurie, de deasupra barului, sunt centrate pe grosimea peretelui, accentuand delimitarea intre bucatarie si livingroom.

Continuarea vizuala a pardoselii pe peretele cu tablia patului creeaza un efect tridimensional spectaculos, in timp ce confera caldura dormitorului. Si aici intalnim nuanta de verde intens din livingroom, ca accent la tablia patului si perne. O nuanta asemanatoare regasim si la usile mobilierului de baie. Acesta este incastrat, iar blatul de marmura neagra face tranzitia armonioasa catre faianta alba a peretilor.

Speram ca v-a inspirat conceptul acestei amenajari si ca nu va va fi frica sa utilizati accente de culori intense in proiectul vostru.

Designer: Ukvartira

Alege din peste 50.000 de produse de mobilier si decoratiuni!
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!