Culorile în designul de exterior: lucruri mai puțin știute

Alegerea culorilor pentru exteriorul casei dumneavoastră poate fi o sarcină dificilă. Există o varietate de factori de luat în considerare, de la stilul casei la preferințele dumneavoastră personale.

Iată câteva lucruri mai puțin știute despre culorile în designul de exterior care vă pot ajuta să luați o decizie mai informată:

Psihologia culorilor:

Culorile pot evoca anumite emoții și sentimente. De exemplu, culorile calde, cum ar fi roșul, portocaliul și galbenul, pot crea o atmosferă energică și primitoare. Culorile reci, cum ar fi albastrul, verdele și violetul, pot crea o atmosferă calmă și relaxantă.

Influența luminii:

Lumina naturală poate afecta modul în care culorile sunt percepute. De exemplu, o casă orientată spre sud va primi mai multă lumină solară, făcând culorile să pară mai strălucitoare și mai intense. O casă orientată spre nord va primi mai puțină lumină solară, făcând culorile să pară mai estompate și mai subtile.

Dimensiunea casei:

Culorile pot fi folosite pentru a crea iluzia de spațiu. Culorile deschise pot face o casă să pară mai mare, în timp ce culorile închise pot face o casă să pară mai mică.

 Materialele:

Culorile pot arăta diferit pe diferite materiale. De exemplu, o culoare poate arăta mai deschisă pe lemn decât pe cărămidă.

 Tendințe:

Tendințele culorilor se schimbă frecvent. Este important să alegeți culori care vă plac și care se potrivesc cu stilul casei dumneavoastră, indiferent de tendințe.

Sfaturi pentru alegerea culorilor:

Luați în considerare stilul casei dumneavoastră. Gândiți-vă la atmosfera pe care doriți să o creați. Alegeți culori care se potrivesc cu mediul înconjurător. Testați culorile pe o porțiune mică a casei înainte de a le aplica pe toată suprafața. Consultați un specialist în design pentru a vă ajuta să alegeți culorile potrivite.

Cu o planificare atentă și o execuție corectă, alegerea culorilor potrivite pentru exteriorul casei dumneavoastră poate îmbunătăți semnificativ aspectul și atmosfera acesteia.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole