Culorile potrivite pentru bucatarie

Cand vine vorba de culori exista cateva reguli simple si cateva combinatii de tonuri care nu dau niciodata gres. Insa, regulile sunt adesea facute sa fie incalcate si primul lucru de care trebuie sa tineti cont in alegerea culorilor potrivite pentru casa dumneavoastra este propriul confort.

Deschide Galeria

Ceea ce inseamna ca paleta de culori pe care o alegeti pentru decorarea camerelor trebuie sa contina acele culori care va plac dumneavoastra cel mai mult si sa le combinati in mod corect si reusit cu alte tonuri pentru a obtine un interior frumos, placut si prietenos. Nu uitati ca nuantele sunt principalele responsabile de atmosfera unei incaperi, asadar, dupa ce ati ales deja paleta de culori pentru caminul dumneavoastra, distribuiti-le pe incaperi avand in minte imaginea finala pe care o doriti in fiecare dintre acestea.

Daca doriti sa va amenajati sau sa reamenajati bucataria, un spatiu in care veti petrece totusi un timp considerabil, fiind locul in care gatiti, in care luati micul dejun si uneori si locul in care primiti prietenii ganditiva la un set de culori relaxante, dar tonice si care ajuta spatiul sa para mai mare decat este. Pentru a va veni in ajutor, iata cateva dintre culorile cele mai des folosite si care sunt efectele acestora daca le folositi intr-o bucatarie.

Negru

Negru nu este niciodata o idee buna pentru suprafete intinse. Este asociat cu stari negative si absoarbe lumina intunecand orice spatiu. Negru trebuie folosit doar atunci cand vreti sa marcati cateva accente.

Alb

Albul reflecta foarte bine lumina si ajuta in crearea iluziei de spatiu deschis, mare si aerisit. Il recomandam pentru bucatarii, dar doar daca aveti o camera bine aerisita si o hota care functioneaza impecabil pentru ca albul se murdareste foarte usor, atrage fumul si se pateaza foarte repede.

Rosu

Tonurile inchise de rosu sugereaza caldura. De asemenea, rosul este o culoare energizanta si vibranta. In general arata bine in bucatarii si creeaza o imagine frumoasa asociata cu culori neutre si in special alaturi de alb.

Oranj

Apropiat de rosu, oranjul este o culoare potrivita pentru o bucatarie. Cu cat nuanta de oranj este mai intensa cu atat veti obtine o incapere mai vioaie si mai proaspata. Si tonurile usor pastelate de oranj sunt potrivite pentru bucatarie. Accentuati culoarea cu alb sau negru.

Verde

Verdele echilibreaza foarte bine incaperile amenajate cu rosu sau oranj. Daca folositi verde inchis riscati sa obtineti acelasi efect ca in cazul negrului. Mai  bine alegeti un vernil, un verde deschis si bland, proaspat si accentuati-l cu alb.

Albastru

Albastru este o culoare calmanta. In bucatarie va recomandam sa folositi turcoaz, albastru ceruleum, tonuri cat mai deschise si cat mai blande. Albastrul ultramarin, tonurile inchise in general, au acelasi efect ca in cazul negrului si verdelui inchis.

Galben

Galbenul este o culoare fantastica pentru bucatarie. Este o nuanta pozitiva, energizanta si vesela. Bucatariile amenajate cu galben par mai mari si mai incapatoare. Il puteti accentua cu rosu inchis, negru sau un verde regal.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole