Cum a fost renovata o bucatarie lunga si ingusta – foto inainte si dupa

Configuratiile apartamentelor noastre nu sunt mereu ceea ce ne-am dori. Un living mic, un hol prea mare sau o bucatarie lunga si ingusta sunt doar cateva exemple cu care ne confruntam deseori. Daca planuiesti o renovare in viitorul apropiat, ne-am gandit sa-ti oferim un model de amenajare pentru una din cele mai importante functiuni din casele noastre – bucataria.

Deschide Galeria

Ne-am orientat spre un model de bucatarie mica, ingusta pentru ca astfel de amenajari pun dificultati multora dintre noi. Avem si imagini cu bucataria inainte de renovare ca sa-ti fie mai usor sa vizualizezi transformarea produsa.

Modificarile s-au produs la nivelul mobilierului, a zonei din jurul lui si a pardoselii. Peretii au fost zugraviti astfel incat spatiul sa para mai luminos, mai aerisit. Rezultatul este pe masura asteptarilor: o amenajare moderna, cu spatii de depozitare pe masura nevoilor beneficiarilor.

Pentru a spori luminozitatea incaperii, designerii au mizat pe un mobilier cu front alb din MDF combinat cu esenta de lemn de stejar care incalzeste spatiul. In mod neobisnuit, spatiile dintre corpurile de mobilier au fost placate tot cu placi din MDF pentru a spori unitatea la nivel vizual.

Toate electrocasnicele sunt incorporate in mobilier. In plus, la intrarea in bucatarie au fost amenajate 2 nise pentru a adaposti spatii de depozitare generoase. In acelasi scop, toate corpurile de mobilier sunt inalte pana in tavan, maximizand fiecare metru patrat disponibil.

O alta idee utila pe care am apreciat-o aici este modul de integrare a unui loc de luat masa. Intr-o bucatarie lunga si ingusta, deseori o masa cu scaune nu prea isi gaseste loc. Astfel, in exemplul nostru, a fost amenajat la fereastra, in continuarea blatului un loc pentru gustari, iar scaunul poate fi folosit si ca o scara pentru a ajunge la rafturile superioare.

Speram sa te inspire si pe tine aceasta renovare de bucatarie si ideile pe care le-ai regasit sa-ti fie de folos!

Sursa foto

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole