Cum a fost transformat un apartament de doua camere pentru o familie cu un copil

Cand planurile se schimba si familia se mareste, si amenajarea apartamentului sufera modificari. Un somn odihnitor si dormit confortabil nu poti avea pe canapea, iar copilul are nevoie de propria camera. O dilema similara a avut si aceasta familie din Moscova in privinta apartamentului lor de 60 metri patrati. Au apelat la ajutorul designerului Elena Ivashkina pentru consiliere si un proiect de reamenajare.

Deschide Galeria

Elena le-a propus o reconfigurare a spatiului (vezi schita atasata). Astfel, o parte din living a fost transformata in camera copilului, iar in restul spatiului a fost amenajat un loc pentru luat masa si un mini-living cu o canapea si TV. De asemenea, a fost redusa si suprafata dormitorului pentru a largi holul care comunica direct cu livingul si bucataria; cele doua bai au fost unite pentru a crea o incapere mai spatioasa. Pentru fiecare functiune in parte, designerul a prevazut spatii de depozitare, desi aceasta a fost una din cele mai dificile sarcini din proiect.

Toate aceste recompartimentari presupun costuri ridicate, de aceea, pentru partea de decorare, beneficiarii au hotarat sa aleaga variante la indemana, precum mobilierul de la IKEA si prin urmare un stil actual, de inspiratie nordica. Pentru a inveseli amenajarea, Elena a mizat pe accente de culoare precum galben, albastru si rosu pe alocuri. Fundalul este predominant alb imbinat cu esenta de lemn natur pe care o regasim la nivelul parchetului, a mesei sau a blatului de lucru. Vizual, apartamentul se pastreaza luminos si primitor.

Amenajarea astfel inchegata pune accent pe spatiile comune, precum bucataria si spatiul de luat masa, incluzand si holul prin deschiderea creata spre aceasta zona de zi. Pentru familie accentul pe functionalitate a fost important. Cu spatiile reduse, capitolul depozitare a avut de suferit, la fel si zona de gatit efectiv. Cu toate acestea, zonele conturate le ofera tuturor membrilor confortul de care au nevoie.

Ne place adaptarea pe care Elena a realizat-o in dormitor. Spatiul deasupra patului a fost zugravit  cu galben – cea mai simpla si ieftina solutie pe care o putea gasi. Cu o simpla culoare, intreg spatiul se schimba. Pentru el si ea au fost luate doua noptiere diferite; si manerele dulapurilor sunt diferite pentru fiecare usa in parte – mici detalii care fac diferenta.

Pentru camera copilului, s-a conturat o amenajare calda si vioaie prin culori, desene si stickere. Patul tip casa e principala atractie a camerei, iar accesorizarea este pe masura. Fundalul cu pasteluri si imprimeuri colorate asigura cadrul potrivit pentru a starni imaginatia copilului.

Tot despre imaginatie este vorba si in amenajarea baii, rezultata din doua incaperi initiale: una pe post de toaleta de serviciu, iar cealalta ca zona de spalat, cu lavoarul si cada. Spatiul astfel obtinut a permis integrarea masinii de spalat rufe si a unui mic dulap pentru depozitare deasupra ei. Ca finisaje, s-a optat pentru o faianta simpla, alba, cu exceptia ultimului rand in partea superioara a camerei unde s-au folosit placi galbene. In spatiul ramas pana la tavan, peretele a fost vopsit cu o vopsea albastra speciala pentru spatii umede. Simplu si atragator deopotriva!

Urmarind aceasta amenajare de 60 metri patrati am inteles ca pentru orice spatiu exista solutii eficiente si functionale pe care le poti duce la bun sfarsit cu un buget rezonabil. Speram sa te inspire si pe tine acest proiect!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole