fbpx

Cum a trecut un studio la o configuratie de apartament cu 2 camere

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Transformarea acestui apartament ne-a atras atentia. De la configuratia existenta, tip studio, spatiul a trecut la a fi un apartament de 2 camere. Cum a fost posibil? Practic, in locul fostei bucatarii a fost amenajat un dormitor, actuala bucatarie fiind amenajata in perimetrul livingului.

Deschide Galeria

Responsabili de aceasta reamenajare sunt arhitectii de la Re Arch din Polonia care au primit sarcina de a reconfigura apartamentul pentru a-i spori functionalitatea si a-l pregati pentru inchiriere. Desi ti s-ar putea parea ciudata sau complicata o astfel de abordare, iata ca este posibila si s-ar putea dovedi mai mult decat utila daca si tu locuiesti intr-un spatiu similar. Apeleaza la profesionisti si spune-le ceea ce iti doresti. Cu siguranta, vor gasi solutii functionale potrivite tie.

Pentru a realiza aceasta transformare, arhitectii au operat modificari la nivelul instalatiilor, iar usa si spatiul de la intrare din fosta bucatarie sunt acum spatii de depozitare – 2 dulapuri unul destinat dormitorului si celalalt holului.

Spatiul livingului este acum unul tip open space, cu bucatarie si loc de luat masa. Pentru a nu parea ingramadita toata aceasta noua amenajare, s-a mizat pe un decor simplu, minimal, cu putine piese de mobilier. Trecerea dinspre o functiune spre alta se face discret, singura delimitare din camera fiind o partitie de inaltime medie care separa spatiul tehnic al bucatariei de restul livingului, oferind spatiul potrivit pentru a fixa televizorul. Excelenta idee!

Bucataria urmeaza o configuratie liniara, compacta. Designul simplu, cu alb a permis cateva insertii de culoare la nivelul blatului (vezi laminatul gri) si al panoului de sticla colorata dintre dulapurile superioare si cele principale. Albastrul este motivul cromatic dezvoltat coerent la nivelul intregii amenajari.

Pentru noul dormitor, amenajarea urmeaza aceeasi linie minimala. Patul ocupa o mare parte din camera, de aceea restul spatiului este lasat liber pentru circulatie. Noptiera si rafturile suspendate ofera un minimum necesar pentru depozitare, completate de dulapul amenajat in locul intrarii din fosta bucatarie. Micile decoratiuni si accesorii personalizeaza placut incaperea.

Cu siguranta vei gasi utile ideile din aceasta amenajare si speram sa-ti fie de ajutor atunci cand vei lucra la propriul apartament!

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...