Cum a trecut un studio la o configuratie de apartament cu 2 camere

Transformarea acestui apartament ne-a atras atentia. De la configuratia existenta, tip studio, spatiul a trecut la a fi un apartament de 2 camere. Cum a fost posibil? Practic, in locul fostei bucatarii a fost amenajat un dormitor, actuala bucatarie fiind amenajata in perimetrul livingului.

Deschide Galeria

Responsabili de aceasta reamenajare sunt arhitectii de la Re Arch din Polonia care au primit sarcina de a reconfigura apartamentul pentru a-i spori functionalitatea si a-l pregati pentru inchiriere. Desi ti s-ar putea parea ciudata sau complicata o astfel de abordare, iata ca este posibila si s-ar putea dovedi mai mult decat utila daca si tu locuiesti intr-un spatiu similar. Apeleaza la profesionisti si spune-le ceea ce iti doresti. Cu siguranta, vor gasi solutii functionale potrivite tie.

Pentru a realiza aceasta transformare, arhitectii au operat modificari la nivelul instalatiilor, iar usa si spatiul de la intrare din fosta bucatarie sunt acum spatii de depozitare – 2 dulapuri unul destinat dormitorului si celalalt holului.

Spatiul livingului este acum unul tip open space, cu bucatarie si loc de luat masa. Pentru a nu parea ingramadita toata aceasta noua amenajare, s-a mizat pe un decor simplu, minimal, cu putine piese de mobilier. Trecerea dinspre o functiune spre alta se face discret, singura delimitare din camera fiind o partitie de inaltime medie care separa spatiul tehnic al bucatariei de restul livingului, oferind spatiul potrivit pentru a fixa televizorul. Excelenta idee!

Bucataria urmeaza o configuratie liniara, compacta. Designul simplu, cu alb a permis cateva insertii de culoare la nivelul blatului (vezi laminatul gri) si al panoului de sticla colorata dintre dulapurile superioare si cele principale. Albastrul este motivul cromatic dezvoltat coerent la nivelul intregii amenajari.

Pentru noul dormitor, amenajarea urmeaza aceeasi linie minimala. Patul ocupa o mare parte din camera, de aceea restul spatiului este lasat liber pentru circulatie. Noptiera si rafturile suspendate ofera un minimum necesar pentru depozitare, completate de dulapul amenajat in locul intrarii din fosta bucatarie. Micile decoratiuni si accesorii personalizeaza placut incaperea.

Cu siguranta vei gasi utile ideile din aceasta amenajare si speram sa-ti fie de ajutor atunci cand vei lucra la propriul apartament!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole