Cum abordezi amenajarea intr-o bucatarie mica – idei si modele

Bucatariile din blocurile vechi nu ne ofera prea multe alternative de amenajare. Spatii mici, inguste si nefunctionale pe care trebuie sa le amenajam pentru a le putea folosi in conditii optime. Am cautat cateva solutii si idei pe care sa le poti pune in practica. Si modelele din galeria foto iti vor fi de folos.

Deschide Galeria

In orice bucatarie mica, ai nevoie sa alegi cu atentie piesele de mobilier. Vei vedea des in amenajarile propuse de noi spatii deschise cu ajutorul nuantelor deschise sau a albului pur si simplu. Fronturile lucioase sunt recomandate pentru ca reflecta lumina. Mobilierul in culori inchise iti va crea o senzatie de disconfort pentru ca vei percepe spatiul mai mic si apasator.

Cele mai potrivite configuratii pentru bucatariile mici sunt cele in forma de L sau pe colt, in functie de cat spatiu avem disponibil pe latura ingusta. Acolo unde camera nu permite, vom alege dispunerea pe o singura latura, o amenajare compacta ce poate cuprinde si electrocasnicele necesare. Tine cont de faptul ca specialistii recomanda o distanta de minim 120 cm intre perete si mobilier pentru a te misca usor in spatiul bucatariei.

Fie ca optezi pentru o depozitare deschisa sau nu, alege ca dulapurile sa fie functionale si sa-ti ofere spatii de depozitare eficiente. Poti merge cu ele pana in tavan, avand astfel mai multe rafturi pentru oale, farfurii sau ustensile. Ia in calcul si spatiile in care vei incorpora cuptorul, cuptorul cu microunde, frigiderul sau masina de spalat vase (in unele cazuri si cea de rufe).

Foloseste intelept fiecare centimetru patrat disponibil. Etajere sau o bara pe care sa asezi ustensilele si condimentele pe care le folosesti cel mai des iti vor fi mereu la indemana. Ia in calcul si sistemele moderne si inteligente de depozitare cu rafturi si deschideri practice. Pentru o functionalitate completa a mobilierului de bucatarie, trebuie acordata atentie si celor mai mici detalii, precum accesoriile pentru sertare care fac posibila utilizarea eficienta a spatiului de depozitare.

In bucatariile mici cu greu vom putea introduce un loc de luat masa. Il putem crea pastrand o abordare creativa. In dreptul ferestrei se poate amenaja un blat gros cu scaune pe care sa il folosim ca spatiu de luat masa. La fel de practic ar putea fi considerat si un blat amenajat in continuarea mobilierului de bucatarie, mai ales in spatiile cu dispunere in L a mobilierului. In cazul unei bucatarii deschise, locul de luat masa poate fi un corp tip insula, ce ofera o utilizare multifunctionala.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole