Cum alegem centrala termica potrivita nevoilor locuintei noastre

Pentru ca alegerea unei centrale termice este o investitie importanta, noi iti recomandam sa o alegi pe cea potrivita in urma identificarii nevoilor locuintei tale si a realizarii unei documentari amanuntite. 


Deschide Galeria

Printre diferitele tipuri de centrale termice disponibile in magazine, cea mai intalnita clasificare este cea in functie de combustibilul utilizat. Poti alege intre centrale care functioneaza pe gaz metan, Gaz Petrol Lichefiat (GPL), combustibil solid (lemn, carbune, brichete de rumegus, peleti), combustibil lichid (pacura, motorina), sau centrale electrice.

Modul in care sunt evacuate gazele de ardere reprezinta o alta categorie importanta prin care se disting centralele termice.

Centralele termice cu tiraj natural preiau oxigenul necesar arderii din camera in care sunt amplasate. Evacuarea gazelor arse se face in acest caz prin cosul de evacuare care va fi scos in exteriorul locuintei.

Centralele termice cu tiraj fortat isi procura oxigenul necesar arderii din exteriorul locuintei, printr-un kit de alimentare cu aer. Acest tip de centrala poate fi montat in incaperile mici sau intr-o camera rezervata special, cum ar fi debaraua. Eliminarea gazelor se va face prin acelasi kit de alimentare, cu o structura tubulara. 

Nevoile spatiului in care ne dorim sa montam centrala sunt la fel de importante ca specificatiile acesteia. Pentru a indeplini necesarul termic al locuintei, poate fi necesar sa apelezi si la alte produse de incalzire suplimentare.

Cele mai importante caracteristici care te pot ajuta sa decizi mai usor care este centrala potrivita pentru locuinta tale sunt randamentul si eficienta energetica a unei centrale termice, protectia asigurata pentru evacuarea gazelor arse, protectia la inghet, asigurarea garantiei, modalitatea de instalare si designul.

Articole noi

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...