Cum alegi culorile din dormitor pentru a-i da spațialitate

Pentru a alege culorile potrivite pentru dormitor și a-i conferi o senzație de spațialitate, îți recomandăm să ții cont de următoarele sfaturi.

Cum să faci ca dormitorul să pară mai mare folosindu-te de culori

 

  1. Culori deschise: Optează pentru culori deschise și luminoase pentru pereți, cum ar fi albul, crem, gri deschis, sau nuanțe pastelate. Aceste culori reflectă lumina și creează iluzia unui spațiu mai mare.
  2. Monocromie: Folosește o schemă de culori monocromatice sau tonuri similare pentru a crea un aspect uniform și spațios. De exemplu, poți combina diferite nuanțe de albastru sau verde pal pentru a obține un efect relaxant și spațios.
  3. Culori reci: Culorile reci, cum ar fi albastru, verde sau mov deschis, pot conferi un sentiment de spațialitate. Aceste culori au tendința de a recede vizual, creând astfel iluzia de profunzime în cameră.
  4. Alb pentru tavan: Vopsește tavanul în alb pentru a-l face să pară mai înalt și pentru a deschide spațiul în sus.
  5. Evită culorile prea închise: Culorile întunecate pot face ca un dormitor să pară mai mic și mai înghesuit. Dacă dorești să folosești culori mai închise, pot să se regăsească în accente sau detalii, cum ar fi perdele, cuverturi sau obiecte decorative.
  6. Utilizează oglinzi: Oglinzile pot spori senzația de spațiu într-o cameră. Plasează o oglindă mare pe un perete pentru a reflecta lumina și a crea iluzia unui dormitor mai mare.
  7. Lumina naturală: Dacă este posibil, fă în așa fel încât să existe mai multă lumina naturală din dormitor. Perdelele sau draperiile transparente sau cu texturi subtile pot permite luminii să pătrundă și să facă spațiul să pară mai mare.
  8. Combinații echilibrate: Poți combina culorile deschise cu accente de culori mai închise sau vibrante pentru a atrage vizual atenția, dar asigură-te că balanța este echilibrată pentru a menține senzația de spațiu.
  9. Păstrează ordinea: Un dormitor bine organizat, cu puține obiecte și un design simplu, poate face spațiul să pară mai mare și mai aerisit.
  10. Personalizare: Ține cont de personalitatea ta și de preferințe în alegerea culorilor. Cu toate acestea, încearcă să menții un echilibru și să eviți supraîncărcarea spațiului cu prea multe nuanțe sau modele.

În final, cel mai important este să te simți confortabil și cât mai bine în dormitorul tău. Alegerea culorilor depinde și de preferințele personale, așa că asigură-te că te simți bine în spațiul pe care îl creezi.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole