Cum alegi culorile într-o bucătărie mică

Alegerea culorilor potrivite pentru o bucătărie mică este esențială pentru a crea senzația de spațiu și lumină.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta:

Optează pentru culori deschise:

Culorile deschise, cum ar fi alb, crem, bej, gri deschis sau pastel, reflectă mai multă lumină și fac ca bucătăria să pară mai mare. Poți folosi o singură culoare deschisă pe pereți, dulapuri și tavan, sau poți combina diferite nuanțe pentru a crea un aspect mai dinamic.

Folosește accente de culoare:

Deși culorile deschise sunt esențiale, poți adăuga și accente de culoare pentru a da personalitate bucătăriei. Alege o culoare vibrantă pentru a evidenția un perete, dulapurile inferioare sau electrocasnicele. De asemenea, poți folosi accesorii colorate, cum ar fi perdele, prosoape de bucătărie sau veselă, pentru a adăuga un strop de culoare.

Evită culorile închise:

Culorile închise, cum ar fi negrul, maro închis sau roșul închis, pot absorbi lumina și pot face ca bucătăria să pară mai mică. Evită să folosești aceste culori pe pereți sau dulapuri, dar le poți folosi ca accente pe obiecte mici sau accesorii.

Asigură-te că există suficientă lumină naturală:

Lumina naturală este esențială pentru a face ca o bucătărie mică să pară mai mare. Alege perdele subțiri care să permită luminii naturale să pătrundă și evită să blochezi ferestrele cu mobilier sau decorațiuni. De asemenea, este important să ai o lumină bună artificială, inclusiv o lumină centrală puternică și lumini de accent sub dulapurile de sus.

Folosește materiale reflectorizante:

Materialele reflectorizante, cum ar fi sticla, metalul sau oglinzile, pot ajuta la reflectarea luminii și la crearea senzației de spațiu. Poți folosi o masă cu blat de sticlă, faianță cu aspect metalic sau o oglindă pe un perete pentru a amplifica spațiul din bucătărie.

Menține un aspect ordonat:

O bucătărie dezordonată poate părea mai mică și mai aglomerată. Asigură-te că toate dulapurile și sertarele sunt bine organizate și evită să ții prea multe obiecte pe blaturile de lucru.

Alege mobilier compact:

Mobilierul compact și multifuncțional te poate ajuta să economisești spațiu în bucătărie. Alege o masă care se poate plia sau extinde, scaune care se pot stivui și electrocasnice mici care nu ocupă mult loc.

Urmând aceste sfaturi, poți alege culorile potrivite pentru a crea o bucătărie mică  frumoasă și funcțională în același timp.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole