Cum amenajezi o bucătărie în stil minimalist: sfaturi ingenioase

Atunci când îţi amenajezi casă, trebuie să acorzi importanţă fiecărei camere, de la living şi până la holuri şi bucătărie. Modul în care amenajezi bucătăria este important nu numai pentru aspectul estetic final, ci şi pentru confortul tău. Nu vei putea să mănânci comod ori să prepari mâncare sau băuturi uşor într-o bucătărie ce nu este complet mobilată, utilata sau în care cele mai importante obiecte sunt aşezate haotic.

set de tacamuri de bucatarie in sertar

În ultimii ani, design-ul minimalist câştigă din ce în ce mai mult teren în amenajările din întreaga lume. De ce? Pentru că este foarte uşor de înţeles şi are la baza principii simple şi în acelaşi timp corecte. Minimalismul încearcă să facă totul cât mai uşor, mai funcţional şi mai aerisit în spaţiul în care trăieşti, dar şi să reducă la minim risipă. Spaţiul în care trăieşti trebuie să fie simplu de folosit, aerisit şi curat.

Mai mult, stilul minimalist se poate ajusta în funcţie de orice tip de buget, de la bugete mici şi până la cele de zeci de mii de euro.

Dacă îţi doreşti o bucătărie în stil minimalist, iată câteva sfaturi ingenioase de care să ţii cont:

Lumina din cameră

Credeai că doar mobila şi finisajele contribuie la atmosfera generală dintr-o încăpere? Ei bine, acest lucru nu poate fi mai departe de adevăr. La fel de importanta precum mobila sau finisajele este lumina dintr-un spaţiu. Gândeşte-te la lumina puternică, în tonuri de alb rece, într-o zi ploioasă şi întunecată. Ce stare îţi transmite? Dar lumina difuză şi caldă a unui lampadar înalt într-un living decorat în nuanţe pământii? Ei bine, lumina poate influenţa starea de spirit dar şi energia unei încăperi.

De aceea, atunci când îţi doreşti o bucătărie în stil minimalist, este o idee bună să optezi pentru o sursă de lumină neutră sau caldă, nu foarte puternică. Desigur, lumina trebuie să fie suficientă pentru a-ţi permite să îţi desfăşori activităţile fără probleme pe timpul serii sau nopţii. O aplică de tavan este o idee simplă şi uşor de pus în practică. Optează pentru o aplică de tavan cu forme simple, rotunde sau dreptunghiulare, fără inserţii speciale. Aplica de tavan are avantajul de a fi uşor de montat şi foarte versatila.

Dacă nu ştii ce tip de lumină să alegi pentru aplica de tavan, optează pentru alb neutru, alb cald şi becuri sau benzi LED.

Mobilă de bucătărie în culori neutre

Minimalismul este de spre simplitate şi despre spaţiu funcţional. Astfel, alege o mobilă de bucătărie în culori neutre. De ce? În primul rând, acestea dau impresia de spaţiu aerisit. Mai apoi, trebuie să ştii că nuanţele neutre, blânde, transmit o energie liniştitoare, comparativ cu tonurile de roşu puternic sau oranj ţipător. Mai mult, atunci când alegi culori extravagante pentru bucătărie există posibilitatea ca acestea să se demodeze rapid sau că tu să te saturi de ele în câteva luni.

Mobilă de bucătărie în stil minimalist poate fi albă, bej, gri sau în tonuri de lemn calde ori în nuanţe de albastru seren. Gândeşte-te la culori deschis, nuanţe pământii şi la acele tonuri de culoare care îţi inspiră linişte şi stare de bine.

Spaţii de depozitare simple, dar funcţionale

Nu-ţi bate prea mult capul cu sisteme complicate pentru dulapuri, corpuri suspendate şi tot felul de alte artificii pentru spaţii de depozitare în bucătărie. Nu uita, minimalismul este despre simplitate. Optează pentru etajere, rafturi simple sau corpuri cu sertare pentru a-ţi suplimenta spaţiul de depozitare. Opţiunile simple sunt de cele mai multe ori alegerea corectă, iar avantajul lor este că sunt budget-friendly.

De asemenea, atunci când alcătuieşti mobilă de bucătărie, gândeşte-te din timp ce vei pune în fiecare spaţiu. Astfel, nu vei avea surprize atunci când montezi mobilă şi îţi pui toate cele necesare în sertare şi dulapuri.

O bucătărie minimalista este o super idee dacă vrei un spaţiu amenajat simplu, aerisit şi fără obiecte inutile. Ţine cont de toate aspectele, de la lumină şi până la mobilă şi renunţă la obiectele de bucătărie de care nu ai nevoie.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole