Cum amenajezi un hol lung și îngust

Amenajarea unui hol lung și îngust poate fi o provocare, dar cu puțină creativitate și planificare, poți transforma acest spațiu într-un loc elegant și funcțional.

Iată câteva sfaturi pentru amenajarea unui hol lung și îngust:

 Utilizează culori deschise:

Optează pentru culori deschise (alb, crem, gri deschis) pentru pereți și tavan pentru a crea senzația de spațiu și lumină. Poți folosi o culoare mai închisă pentru un perete accent, pentru a crea o iluzie de profunzime.

Alege mobilier minimalist:

Evită piesele de mobilier voluminoase care pot aglomera spațiul. Optează pentru mobilier îngust și funcțional, precum console, cuiere suspendate și rafturi montate pe perete.

 Folosește oglinzi:

Oglinzile pot amplifica spațiul și lumina naturală. Plasează o oglindă mare pe un perete lateral pentru a crea o iluzie de deschidere.

Iluminare adecvată:

Asigură o iluminare bună pe toată lungimea holului. Folosește o combinație de lumini ambientale, accent și aplice de perete.

Decorează cu atenție:

Evită aglomerarea spațiului cu decorațiuni excesive. Alege tablouri sau fotografii de dimensiuni mici sau medii. Adaugă plante verzi pentru a oferi o notă de prospețime.

Soluții inedite:

Utilizează tapet cu dungi verticale pentru a crea o iluzie de înălțime. Integrează o bibliotecă cu rafturi înguste pe un perete pentru a crea un spațiu de depozitare elegant. Alege o pardoseală cu model de dungi pentru a crea un efect dinamic. Decorează cu elemente decorative suspendate, cum ar fi lampi sau ghivece cu plante.

Recomandări:

Asigură-te că holul este bine organizat și depozitează hainele și încălțămintea în spații dedicate. Utilizează covoare de dimensiuni mici pentru a defini anumite zone. Menține holul curat și ordonat pentru a crea o atmosferă plăcută.

Amenajarea unui hol lung și îngust poate fi o provocare distractivă. Cu ajutorul acestor sfaturi, poți crea un spațiu elegant, funcțional și primitor.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole