Cum ar fi aratat cladirile realizate de cei mai faimosi artisti din istorie?

O intrebare care nu isi poate afla niciodata raspunsul, dar pentru care, fiecare dintre noi poate contribui cu cate o posibilitate in ceea ce priveste o varianta probabila pentru cum ar fi aratat niste cladiri realizate de cei mai mari artisti din istorie.


Deschide Galeria

Unii dintre ei nu au avut niciodata abilitati arhitecturale, dar prin operele lor de pictura, sculptura, desen si in general prin operele de arta pe care le-au lasat lumii, nu putem sa nu ne gandim la cum ar fi aratat o cladire, o camera sau o casuta gandita si realizata de catre cele mai talentate minti din domeniul artistic.

Modul unic de interpretare al artei tine de fiecare dintre noi, iar tocmai de aceea fiecare are un stil aparte de a crea si de a aprecia piesele artistice, dar daca dorim sa transpunem un curent artistic, intr-un stil arhitectural, trebuie sa vedem cam cum ar arata o asemenea combinatie.

Pentru acest proiect, intitulat “Archist”, au fost luate in considerare 27 de personalitati artistice din istorie si operele pe care acestia le-au creat si s-a incercat transpunerea modului lor de a gandi in tipuri diferite de cladiri.

Artistul Frederico Babina a creat proiectul “Archist” ca un mashup cuprinzand o serie de ilustratii pentru a oferi o viziune asupra modului in care ar fi aratat arhitectura, daca ar fi fost gandita si de catre cei mai mari artisti din lume.

Ia de exemplu o forma decupata de caine de la Keith Haring sau adauga putin fler din pop art-ul (arta pop) lui Roy Lichtenstein si gandeste-te ce ar putea iesi? Mergi inspre suprarealism pe calea aleasa de Salvador Dali sau indreapta-te inspre un stil minimalist similar cu cel al lui Mondrian si realizeaza o cladire bazandu-te pe ideile si criteriile lor estetice.

Aceasta compilatie realizata de catre artistul Frederico Babina este apreciata in intreaga lume artistica si arhitecturala, deoarece exprima o simbioza perfecta intre cele doua domenii foarte apropiate care merg extrem de bine imbinate.

Sursa Foto: http://federicobabina.com/

Articole noi

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...