Cum arata apartamentul perfect? 3 semne ca l-ai gasit pe cel potrivit

Atunci cand esti in cautarea unui apartament sunt prea multi factori care-ti pot ingreuna decizia finala, mai ales ca de multe ori ai un timp limitat de cautare. Mai mult, conform unor studii realizate de specialisti s-a constat ca majoritatea tinerilor proprietari, dupa un interval de timp, de pana la 5 ani, constata ca nu au luat totusi cea mai buna decizie cu privire la locuinta lor.

Deschide Galeria

Din acest motiv, pasul de a cumpara un apartament trebuie cantarit foarte bine. De cele mai multe ori, aceasta investitie, deloc de neglijat, este pentru o viata intreaga.

Asadar, totul trebuie analizat in cel mai mic detaliu, de la zona unde este amplasat blocul unde se regaseste apartamentul si pana la mijloacele de transport, de la vechimea cladirii si pana la suprafata apartamentului, felul cum este compartimentat, modalitatea de incalzire si suma aproximativa pe care trebuie sa o platesti pentru intretinere, gradul de rezistenta la smulgere al peretilor si nu in ultimul rand cat de bine este izolat fonic si termic.

Si pentru ca putine sunt persoanele care pot spune ca au bifat toate aspectele de mai sus, de cele mai multe ori va trebui sa faci anumite compromisuri. Chiar si asa, in timpul cautarilor, diferite semne iti vor spune ca ai gasit apartamentul perfect.

Noi am identificat 3, pe care ti le vom prezenta in cele ce urmeaza:

1. Cladirea  multifamiliala este localizata in zona centrala sau semicentrala noua, construita de doar cativa ani incoace. Astfel, la pachet, ai avantajul de a fi in apropierea mijloacelor de transport in comun, iar in momentul in care te vei muta nu va mai fi nevoie de nicio investitie suplimentara pentru renovare. Cele mai multe astfel de cladiri sunt realizate de dezvoltatori care apreciaza calitatea si isi doresc sa obtina o cladire incadrata in clasa de eficienta A. Pentru asta nu se feresc sa investeasca in materiale premium, precum blocurile Ytong, care ofera avantaje atat investitorilor, prin consumul inteligent de materiale (mai putina apa si energie electrica, pat subtire de adeziv, pierderi minime de material), cat si beneficiarilor finali (costuri mai mici la intretinere, un mediu sanatos, rezistenta sporita la seisme si incendii).

2. Un alt semn pe care-l vei simti cu precizie este felul in care apartamentul este compartimentat, precum si gradul de lumina naturala de care acesta beneficiaza. Un apartament dotat cu ferestre generoase va fi mult mai luminos, facand intregul spatiu sa fie mult mai mare decat este in realitate. In ceea ce priveste compartimentarea, distribuirea proportionala a suprafetei intre camere este foarte importanta. Da, este placut sa te bucuri de o baie incapatoare, dar parca satisfactia piere cand te gandesti ca va trebui sa gatesti intr-o bucatarie foarte mica. De asemenea, tot la capitolul compartimentare, trebuie sa fii atent la spatiile de depozitare special create sau la posibilitatea de a-ti crea singur astfel de zone. In absenta unor zone clar delimitate va trebui sa iei in considerare crearea acestora, ori gradul de rezistenta la smulgere al peretilor devine un aspect prioritar. Pentru aceasta vei avea nevoie de pereti de compartimentare rezistenti si omogeni.

Fiind un material premium des folosit de dezvoltatori in cladirile rezidentiale pentru a oferi un stil de viata modern, luam din nou exemplu solutiilor de  pereti YTONG care permit ancorarea unor greutati de pana la 200 de kilograme. Greutatea care poate fi ancorata depinde si de grosimea peretilor. De asemenea, blocurile de zidarie YTONG au  avantajul ca pot fi prelucrate usor permitandu-va sa ingropati cu usurinta instalatii in perete sau sa realizati alveole inedite pentru depozitarea plantelor, pentru inserarea unui acvariu sau a unui semineu decorativ.

3. Dupa o lunga zi de munca tot ce-ti doresti este liniste si relaxare in propria casa, iar acest lucru necesita fara indoiala niste pereti bine izolati fonic. In absenta izolatiei fonice sunt mari sanse sa fii martor al evenimentelor ce au loc in apartamentele din jurul tau. Astfel, ne intoarce din nou la zidarie, care poate sa-ti transmita mai mult sau mai putin zgomot pe care va trebui sa-l suporti de la vecini. Asadar, acorda o atentie sporita solutiilor de zidarie utilizate. Cerceteaza grosimea peretelui, tipul materialelor utilizate, dar si modul de punere in opera. Zgomotul se propaga prin vibratii. Intensitatea vibratiilor scade in cazul unor pereti realizati cu materiale de zidarie omogene si cu densitate crescuta. De asemenea, este important ca imbinarile blocurilor de zidarie sa fie realizate cu o cantitate cat mai mica de mortar.

Asa cum spuneam blocurile YTONG sunt produse complet omogene care pot fi montate cu un strat de mortar de doar 2 milimetri, aspect care permite peretelui sa se comporte ca un monolit. Cel mai inalt nivel de densitate il au blocurile YTONG Forte – in acest caz performantele in materie de izolare fonica sunt cele mai ridicate.

Cere detalii despre grosimea zidurilor dintre doua apartamente. Cu cat peretele este mai gros cu atat mai bine sunt absorbite zgomotele.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole