Cum decoram un spatiu fara balcon

Spatiile verzi sunt un deziderat al zilelor noastre. Indiferent de tipul locuintei, cu totii ne dorim sa petrecem cat mai mult timp mai aproape de natura sau macar intr-un spatiu deschis. De aceea exista balcoanele, terasele sau curtile care pot fi amenajate in diferite moduri astfel incat sa simtim atingerea naturii chiar in spatiul casei noastre. Dar ce facem in cazul unei locuinte fara balcon, terasa sau orice alta iesire spre exterior? Exista solutii care pot compensa pentru lipsa unei astfel de zone si le vom detalia in cele ce urmeaza.

Deschide Galeria

Ferestrele capata un rol important atunci cand balconul lipseste, ele fiind legatura cu exteriorul, cu natura. In acest context, ele pot fi valorificate astfel incat absenta balconului sa nu fie resimtita. Eliminati draperiile sau perdelele care ar putea bloca lumina naturala sa patrunda in camera. Inlocuiti-le cu unele transparente sau semi-transparente in nuante deschise, pale, sau chiar albe. In timpul zilei le puteti tine stranse astfel incat incaperea sa fie cat mai luminoasa.

Apoi, aduceti cat mai multe ghivece cu plante care sa decoreze zona ferestrelor. Cand veti privi spre exterior, privirea se va odihni pe mini-gradina proaspat amenajata. Amenajati pervazul cu jardiniere cu flori colorate care sa inveseleasca atmosfera. Daca va ganditi la balcon ca la un spatiu de relaxare, unde puteti lectura in serile placute de vara, e bine sa stiti ca puteti pune in aplicare aceasta idee chiar in interiorul camerei. Un scaun sau fotoliu confortabil asezat in dreptul geamului, o lampa de podea, inconjurat de plante, iata cum puteti recrea locul perfect pentru lectura.

In cazul in care spatiul de sub fereastra este generos, profitati de el pentru ca va poate oferi solutii pentru amenajare la care probabil nu v-ati gandit. Improvizand o mini canapea sau o sofa cu spatiu de depozitare inclus, veti avea o camera mai organizata. Cu masuta perfecta poate fi locul ideal pentru o gustare de dupa-amiaza.

Daca nu exista posibilitatea de a indeparta caloriferul (care in multe apartamente se afla pe peretele din exterior), alegeti sa-l integrati in acest nou decor. Folositi o masca de calorifer si un pervaz mai lung si mai lat care sa va permita asezarea mai multor accesorii decorative si plante.

Alia, specialistul de la Val Decor ne propune o varianta de amenajare pentru un spatiu fara balcon: Cel mai mult imi place sa ma gandesc la balcon ca la un loc ce se leaga cu urbanul, cu orasul si in lipsa lui, aduc orasul in casa introducand finisaje urbane. Se poate face un mic zid in interiorul livingului, imbracat in caramida rose sau alba si decorat apoi cu plante curgatoare sau cataratoare, realizand un suport pe care sa se urce. Astfel vom avea un coltisor verde, cu multe ghivece si plante de exterior care sa lase impresia ca sunt de fapt afara. Ferestrele nu ar trebui sa aiba draperii grele; ele pot fi inlocuite cu ruloruri fine prin care sa patrunda lumina iar seara pentru intimitate se trag cele opace. Acel perimetru de spatiu ce vrem sa il consideram ca fiind spatiu de balcon il putem vopsi in alta culoare, spatiul putand fi despartit de o coloana sau doua de caramida in functie de cat de mult loc avem la dispozitie.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole