Cum decorezi simplu și rapid zona de dining

Decorarea zonei de dining din casă poate fi un proces simplu și rapid cu puțină planificare și creativitate.

Iată câteva sfaturi pentru a-ți decora zona de dining cu succes:

  1. Mese și scaune: Alege o masă și scaune potrivite pentru spațiul tău. Poți opta pentru o masă mare de dining sau pentru una extensibilă, în funcție de spațiul disponibil și de nevoile tale. Scaunele pot fi simple și confortabile.
  2. Culori: Alege o schemă de culori care se potrivește cu restul casei tale. Culorile neutre precum alb, gri sau bej sunt alegeri sigure, dar poți adăuga accente de culoare cu ajutorul veselei, textilelor sau decorațiunilor.
  3. Decor de masă: Un simplu set de masă, cu farfurii, pahare, tacâmuri și veselă poate aduce un aspect plăcut zonei de dining. Poți să adaugi și un ștergar pentru un plus de eleganță.
  4. Lumină: O lumină adecvată este esențială pentru zona de dining. Un candelabru deasupra mesei poate fi un element decorativ atractiv și poate crea lumina potrivită. Lămpile de masă sau lumânările pot crea o atmosferă plăcută.
  5. Decor de perete: Adaugă tablouri, oglinzi sau rafturi decorative pe peretele din spatele mesei pentru un efect vizual interesant. Poți să folosești și rafturi pentru afișarea obiectelor decorative.
  6. Plante și flori: Adaugă plante de interior sau aranjamente de flori proaspete pentru a aduce viață și culoare în zona de dining. Acestea reprezintă un element natural ce pot dau o notă de prospețime.
  7. Textile: Păturile, pernele și draperiile pot completa aspectul zonei de dining. Optează pentru textile care se potrivesc cu paleta ta de culori și care adaugă confort.
  8. Decor minimal: Adesea, mai puțin poate fi mai mult. Dacă vrei un aspect simplu și ordonat, alege un decor minimal cu puține elemente.
  9. Accente personale: Adaugă accente personale care reflectă gusturile și personalitatea ta. Poate fi o colecție de obiecte, fotografii de familie sau obiecte de artă.
  10. Flexibilitate: Dacă ai un spațiu mic, alege mobilier care poate fi pliat sau mutat cu ușurință pentru a crea mai mult spațiu în zonă când nu este folosită pentru dining.

În final, important este să creezi o zonă de dining care să se potrivească cu stilul tău și cu nevoile tale. Poți să faci schimbări și să adaugi sau să schimbi decorațiunile în funcție de sezon sau de evenimente speciale pentru a menține spațiul proaspăt și interesant.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole