Cum economisim bani si energie cu o casa eco-friendly

Casele eco-friendly (ecologice) au menirea atat de a proteja mediului inconjurator, dar in acelasi timp, si confortul celor care locuiesc in ea. Astfel ele devin din ce in ce mai populare prin inovatie, design si prin diversele tehnologii bazate pe energia alternativa.

Deschide Galeria

Daca esti o persoana careia ii pasa de mediul inconjurator, vei avea mereu in vedere acest aspect cand vei decide contruirea casei tale sau reamenajarea ei atat interioara cat si exterioara.

1. Izolatia casei tale

O buna izolatie a tuturor peretilor si a mansardei te va ajuta sa economisesti foarte multa energie, mai ales in perioadele friguroase de iarna. Vei consuma astfel mai putine resurse, protejand mediul inconjurator.

2. Electrocasnicele din locuinta ta

Trecerea la electrocasnicele cu un consum cat mai avantajos sau care se alimenteaza cu energie solara va scadea considerabil costurile la electricitate si in acelasi timp vei diminua efectele nocive asupra mediului.

3. Ferestrele casei tale

Tehnologia in materie de ferestre a evoluat foarte mult in ultimii ani, iar daca doresti sa le schimbi, incearca sa comanzi ferestre masurate fix pentru casa ta, care sa fie cat mai bine izolate si cat mai estetic realizate.

4. Detalii DIY – Do It Yourself

Cu cat poti face de unul singur mai multe lucruri, cu atat mai bine. Vei economisi bani si vei realiza lucruri de calitate.

  • Instaleaza un dus cu mai putine gauri de iesire pentru a economisi apa.
  • Pune aeratoare pe robinete
  • Curata singur hornul casei si al sobei
  • Amplaseaza un termostat programabil pentru a economisi energia

 

Sursa Foto: Style at Home

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole