Cum sa iti faci singur un dressing tip Ikea Pax

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Pentru toti cei pasionati de amenajarile Ikea si de proiectele DIY (do it yourself), prezentam mai jos felul in care iti poti face singur, acasa un dressing tip Ikea Pax intr-un spatiu de depozitare existent.

Deschide Galeria

Ai nevoie de urmatoarele: doua bucati de material tip Pax sau orice tip de lemn sau pal, preferabil alb, cu masurile 60×200 si doua usi pax glisante cu masurile 150×200 (pentru acest proiect este necesar si cadru pentru sustinerea usilor).

Pentru un dressing cuprinzator si in care sa poti intra, trebuie sa montezi intai un cadru metalic in care sa fixezi usile. Poti folosi si lemn astfel incat sa faci legatura intre dulapurile din interior (vezi detalierea in pozele din galerie).

Dupa ce ai montat sinele, asaza usile cu atentie astfel incat sa se miste si sa functioneze fara piedici. Nu e necesar sa le fixezi pe podea, sina intre cele doua parti ale dulapului este suficienta sa sustina greutatea usilor. Poti lasa usile sa se suprapuna, vor arata mai bine.

Pentru ca de obicei, dressingul este montat intr-un loc mai intunecos al camerei, iti sugeram sa folosesti culori deschise, preferabil alb atat pentru dulapuri cat si pentru usi. Cadrul usilor fiind alb poti adauga un tip de hartie, numita Shoji. Hartia Shoji este rezistenta, translucida, din fibra lemnoasa, deci perfecta pentru proiectul tau. Este specifica caselor traditionale japoneze pentru divizarea spatiilor de locuit, dar o puteti folosi si ca element decorativ pentru paravane sau in cazul de fata, incorporata in structura mobilierului.

Spatiul de deasupra usilor pana la tavan poate fi de asemenea acoperit cu o parte din structura usilor pentru a avea continuitate estetica (vezi fotogafiile din galerie).

Proiectul tau pentru dressing este gata, il poti umple acum cu diverse variante de depozitare, cu rafturi de diverse marimi si cutii metalice pentru depozitare. Nu uita sa adaugi si un mini-corp de iluminat pentru o mai buna vizibilitate. 

Reclama

Articole noi

Renovarea unei locuințe. Cât costă renovarea unui apartament cu 2 camere

Renovarea unei locuințe poate fi o adevărată provocare, însă...

Pompa submersibilă casnică și industrială

Pompa submersibilă casnică, așa cum sugerează și numele, este...

Amenajare contemporana – Casa de 100 mp pentru o familie tanara

Construita pe o structura de parter plus etaj, casa...

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...