fbpx

Cum ingrijim plantele si copacii din gradina noastra?

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Plantele si copacii din gradina noastra au nevoie de o constanta ingrijire, chiar daca gradul de atentie necesar fiecarei plante in parte variaza ca timp si munca. Fie ca vorbim de plante leguminoase sau plante ornamentale, de pomi fructiferi sau arbori inalti, toate aceste “elemente” naturale din curtile si gradinile noastre au nevoie de atentie si de ingrijire periodice.

Deschide Galeria

Plante leguminoase

Plante leguminoase. Sursa 

 

Cand vorbim de plantele leguminoase, trebuie sa te asiguri ca acestea nu au buruieni crescute printre ele si ca nu vor cadea prada insectelor care iti vor distruge intreaga cultura. Apeland la insecticide, risti sa iti pui sanatatea in pericol si de aceea este indicat sa folosesti numai substante organice pentru protejarea plantelor leguminoase.

Plante ornamentale Plante ornamentale. Sursa 

 

Plantele ornamentale au nevoie mereu de atentie pentru ca scopul lor este sa fie mereu prezentabile, frumoase si bine ingrijite. Tunde ocazional frunzele sau ramurile uscate si ai grija si de ghivecele in care sunt puse acestea. Totul trebuie sa fie luna daca vrei ca aspectul curtii si gradinii tale sa fie unul de apreciat, fiind un cadru in care iti vei primi oaspetii cu mare drag si placere.

Copaci

Copaci. Sursa 

 

Copacii au nevoie de foarte putina ingrijire din partea ta, atat timp cat nu sunt recent plantati. Rolul lor e bine definit in curte si singurul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri, ocazional, ca nu sunt insecte care sa isi faca un cuib sau musuroi in scoarta lor. Un alt aspect la care trebuie sa fii atent, este sa vezi daca sunt crengi batrane si uscate, care ar trebui taiate pentru a nu fi un pericol in situatia in care ar cadea.

Pomi fructiferi Pomi fructiferi. Sursa 

 

Pomii fructiferi necesita o atentie mai mare din partea ta, deoarece trebuie sa ai grija ca fructele pomului sa nu fie mancate de viermi, diferite insecte sau pasari. Nici aici nu este indicat sa folosesti insecticide de la magazin, pentru ca niciodata nu stii cand cineva va manca un mar de la tine din curte si s-ar putea sa aiba probleme cu stomacul.

Apeleaza la substante organice, naturale si astfel te vei asigura ca fructele de la tine din gradina sunt perfect sanatoase si pot fi mancate chiar si de pe jos, fara a exista vreun risc.

Ingrijind cu atentie plantele si arborii de la tine din curte, vei avea mereu o priveliste de vis cand vei veni acasa, iar roadele muncii tale se vor vedea in fiecare anotimp!

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament cu doua camere in stil industrial – Tavan negru si detalii rafinate

Daca pana acum va gandeati ca negrul intr-o amenajare...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Amenajare glam cu influente scandinave pentru un apartament de 3 camere din Constanta

Povestea de astazi este a unui apartament de trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...

Centrală termică pe gaz sau termoșemineu – ce tip de încălzire să alegi?

În ziua de astăzi, alegerea unei soluții de încălzire...