Cum iti alegi mobila pentru living

Decorul livingului nu este deloc o misiune usoara. Este camera cea mai importanta din casa ta pe care vei dori sa o amenajezi cu atentie astfel incat rezultatul sa fie cel dorit. Inainte sa pornesti la cumparaturi, citeste urmatoarele sfaturi ca sa fii sigur ca vei face alegerile potrivite.

Deschide Galeria

Analizeaza cum va fi folosita camera. Daca vei primi doar musafiri in living, atunci poti sa iei in calcul materiale mai pretioase sau mai delicate. In cazul unei familii cu copii, livingul va fi o zona des populata si asaltata cu diverse activitati. Pentru acestea ai nevoie de mobilier pe masura si canapea si/sau fotolii cu materiale rezistente, la utilizare intensa si chiar la pete.

Confort si calitate. O canapea de proasta calitate se va uza mult mai repede si iti va produce disconfort de fiecare data cand o vei folosi. Ca sa previi asta, uita-te cu atentie la modul cum sunt confectionate canapelele din diversele magazine pe care le vei vizita. Verifica materialul, cadrul, umplutura.

Decoreaza cu stil. Iti spuneam in acest articol care sunt cele mai utilizate stiluri in amenajarile contemporane. Inainte sa iei vreo hotarare, tine cont in primul rand de functionalitatea pieselor de mobilier care iti vor decora livingul. Daca te atrage ideea unui semineu, de exemplu, poti construi decorul in jurul acestei piese. O panorama frumoasa catre un exterior cu spatii verzi s-ar putea regasi sub diferite forme in amenajarea ta: mai multe plante, tablouri vegetale, pereti verzi, materiale naturale sau o cromatica inspirata de natura. Daca spatiul din living se bucura de multa lumina naturala, alege sa il transformi intr-un atu pentru decor. Alegerea unui stil per ansamblu stabileste coerenta si unitate in locuinta, insa cel mai important este armonia elementelor de decor care aduse impreuna converg catre un ambient armonios.

Alege cu atentie piesele de mobilier. Orice piesa din livingul tau ar trebui sa fie in armonie cu cealalta. Nu alege elemente doar pentru ca ti-au placut in magazin. E posibil ca in aranjarea pe care ai gandit-o, canapeaua, fotoliul, scaunul sau corpul de biblioteca respectiv sa nu se potriveasca deloc, facand astfel investitia inutila. Asta nu inseamna ca trebuie sa cumperi toate piesele din acelasi loc ca parte ale aceleasi colectii. O amenajare cu stil se compune aducand laolalta diferite elemente cu un numitor comun.

Pastreaza lucrurile simple. Pentru a fi sigur ca nu gresesti, incepe cu piesele principale, de baza. Gandeste-te in primul rand la nevoile tale. Ai nevoie de o canapea cu un model versatil ce va putea sa se preteze micilor schimbari pe care le vei face in timp. Apoi, ia in calcul depozitarea – cateva corpuri modulare pentru a compune o biblioteca (rafturile de perete si etajerele pot fi usor integrate in amenajare), unul sau doua fotolii (tine cont de cat spatiu ai in living) si o masuta de cafea ca liant intre piese. Dupa ce ai stabilit baza vei putea adauga acele elemente de decor care vor personaliza spatiul – perdele, draperii, covoare, tablouri, plante, decoratiuni.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole