fbpx

Cum ne alegem gardurile potrivite pentru casa noastra

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Pare un subiect inutil de abordat. Multi veti spune ca e treaba arhitectului, insa, in realitate nu este asa. Arhitectul va poate indruma spre cele mai bune solutii, dar decizia va apartine, iar cand vine vorba de bugetul familiei, este bine sa cunoasteti optiunile pentru a lua o decizie informata si optima pentru casa voastra.

Deschide Galeria

Solutiile de imprejmuire a unei proprietati nu sunt foarte multe si cel mai adesea sunt alese in graba pe criteriile “sa fie ieftin si sa nu arate urat”. Desi criteriul estetic  este important, nu trebuie sa fie cel definitoriu, iar ieftin nu este intotdeauna un chilipir, pentru ca o solutie ieftina pe moment se poate dovedi foarte costisitoare ulterior.

Asadar, puteti opta pentru un gard din caramida, din beton, pentru unul realizat din fier forjat, masa plastica sau pentru garduri din plasa sau din lemn. Care sunt criteriile dupa care ar trebui sa evaluate aceste optiuni:

  • Durabilitate
  • Cost
  • Manopera
  • Intretinere
  • Siguranta
  • Aspect

Ramane la latitudinea fiecaruia sa aplice aceste criterii peste fiecare dintre optiuni, insa trebuie s ava ganditi la faptul ca, de exemplu, gardurile din lemn au o durata de viata mai scurta decat cele din caramida, fier sau beton. Gardurile din fier forjat se intretin mai greu decat gardurile prefabricate si decat cele din caramida.

Costurile sunt mai mici in cazul unui gard din beton, decat in cazul unuia din fier sau din caramida. Gardurile din lemn, fier forjat, plasa  si cel prefabricat se monteaza toate foarte repede si au costuri similare in prima etapa, dar costurile de reparatii care vor aparea in timp sunt cele mai reduce in cazul celor din beton. Cele mai sigure dintre toate optiunile sunt cele din fier si beton, cel din urma prezentand si avantajul ca iti ofera intimitate pe langa siguranta, iar gardurile din lemn sau din plasa sunt cel mai simplu de distrus.

Alegerea solutiei de imprejmuire nu este o actiune simpla, dar pe termen lung trebuie sa alegeti cele mai bune variante pentru casa dumneavoastra. Aveti nevoie de un gard sigur, care se monteaza usor, care nu presupune costuri si proceduri mari de intretinere si care sa va ofere siguranta si intimitate. 

Reclama

Articole noi

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...

Cunoști cele cinci avantaje ale colțarelor?

Astăzi îți vom spune de ce colțarele sunt piesa...

10 Moduri de a curata bucataria fara sa folosesti substante chimice agresive

Cel mai iubit loc din casa pentru majoritatea oamenilor...

Care sunt accesoriile de care ai nevoie în baie

Amenajarea băii din casa nou construită sau mobilarea uneia...

Apartament de trei camere din Bucuresti amenajat in stil scandinav

Mult alb, lemn masiv si placari de lemn deschis...