Cum ne alegem gardurile potrivite pentru casa noastra

Pare un subiect inutil de abordat. Multi veti spune ca e treaba arhitectului, insa, in realitate nu este asa. Arhitectul va poate indruma spre cele mai bune solutii, dar decizia va apartine, iar cand vine vorba de bugetul familiei, este bine sa cunoasteti optiunile pentru a lua o decizie informata si optima pentru casa voastra.


Deschide Galeria

Solutiile de imprejmuire a unei proprietati nu sunt foarte multe si cel mai adesea sunt alese in graba pe criteriile “sa fie ieftin si sa nu arate urat”. Desi criteriul estetic  este important, nu trebuie sa fie cel definitoriu, iar ieftin nu este intotdeauna un chilipir, pentru ca o solutie ieftina pe moment se poate dovedi foarte costisitoare ulterior.

Asadar, puteti opta pentru un gard din caramida, din beton, pentru unul realizat din fier forjat, masa plastica sau pentru garduri din plasa sau din lemn. Care sunt criteriile dupa care ar trebui sa evaluate aceste optiuni:

  • Durabilitate
  • Cost
  • Manopera
  • Intretinere
  • Siguranta
  • Aspect

Ramane la latitudinea fiecaruia sa aplice aceste criterii peste fiecare dintre optiuni, insa trebuie s ava ganditi la faptul ca, de exemplu, gardurile din lemn au o durata de viata mai scurta decat cele din caramida, fier sau beton. Gardurile din fier forjat se intretin mai greu decat gardurile prefabricate si decat cele din caramida.

Costurile sunt mai mici in cazul unui gard din beton, decat in cazul unuia din fier sau din caramida. Gardurile din lemn, fier forjat, plasa  si cel prefabricat se monteaza toate foarte repede si au costuri similare in prima etapa, dar costurile de reparatii care vor aparea in timp sunt cele mai reduce in cazul celor din beton. Cele mai sigure dintre toate optiunile sunt cele din fier si beton, cel din urma prezentand si avantajul ca iti ofera intimitate pe langa siguranta, iar gardurile din lemn sau din plasa sunt cel mai simplu de distrus.

Alegerea solutiei de imprejmuire nu este o actiune simpla, dar pe termen lung trebuie sa alegeti cele mai bune variante pentru casa dumneavoastra. Aveti nevoie de un gard sigur, care se monteaza usor, care nu presupune costuri si proceduri mari de intretinere si care sa va ofere siguranta si intimitate. 

Articole noi

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...