fbpx

Cum ne alegem gardurile potrivite pentru casa noastra

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Pare un subiect inutil de abordat. Multi veti spune ca e treaba arhitectului, insa, in realitate nu este asa. Arhitectul va poate indruma spre cele mai bune solutii, dar decizia va apartine, iar cand vine vorba de bugetul familiei, este bine sa cunoasteti optiunile pentru a lua o decizie informata si optima pentru casa voastra.

Deschide Galeria

Solutiile de imprejmuire a unei proprietati nu sunt foarte multe si cel mai adesea sunt alese in graba pe criteriile “sa fie ieftin si sa nu arate urat”. Desi criteriul estetic  este important, nu trebuie sa fie cel definitoriu, iar ieftin nu este intotdeauna un chilipir, pentru ca o solutie ieftina pe moment se poate dovedi foarte costisitoare ulterior.

Asadar, puteti opta pentru un gard din caramida, din beton, pentru unul realizat din fier forjat, masa plastica sau pentru garduri din plasa sau din lemn. Care sunt criteriile dupa care ar trebui sa evaluate aceste optiuni:

  • Durabilitate
  • Cost
  • Manopera
  • Intretinere
  • Siguranta
  • Aspect

Ramane la latitudinea fiecaruia sa aplice aceste criterii peste fiecare dintre optiuni, insa trebuie s ava ganditi la faptul ca, de exemplu, gardurile din lemn au o durata de viata mai scurta decat cele din caramida, fier sau beton. Gardurile din fier forjat se intretin mai greu decat gardurile prefabricate si decat cele din caramida.

Costurile sunt mai mici in cazul unui gard din beton, decat in cazul unuia din fier sau din caramida. Gardurile din lemn, fier forjat, plasa  si cel prefabricat se monteaza toate foarte repede si au costuri similare in prima etapa, dar costurile de reparatii care vor aparea in timp sunt cele mai reduce in cazul celor din beton. Cele mai sigure dintre toate optiunile sunt cele din fier si beton, cel din urma prezentand si avantajul ca iti ofera intimitate pe langa siguranta, iar gardurile din lemn sau din plasa sunt cel mai simplu de distrus.

Alegerea solutiei de imprejmuire nu este o actiune simpla, dar pe termen lung trebuie sa alegeti cele mai bune variante pentru casa dumneavoastra. Aveti nevoie de un gard sigur, care se monteaza usor, care nu presupune costuri si proceduri mari de intretinere si care sa va ofere siguranta si intimitate. 

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...