Cum ne ingrijim gradina in timpul iernii

Lucrarile care se pot efectua in luna decembrie depind foarte mult de starea vremii. Daca nu s-au golit bazinele, instalatiile de irigat, conductele de apa, rezervoarele de apa, inca nu este prea tarziu. Se incepe hranirea pasarilor, vietati care vor fi de un real ajutor in lupta cu daunatorii in noul sezon. In cazul in care nu exista o patura de zapada, iar temperaturile scad sub 0 grade Celsius, panselutele, micsandrele si florile de nu-ma-uita se protejeaza cu crengi de conifere. 


Deschide Galeria

Plantele de apartament se asaza in locurile cele mai luminoase. In incaperile cu aerul prea uscat se realizeaza pulverizari cu apa pe frunze. Plantelor de apartament si celor din ghivele li se induce o perioada de repaus (temperaturi scazute, umiditate mica). Gardurile vii se tund drastic, astfel ele vor fi pregatite pentru intrarea in vegetatie. Pentru a evita ruperea si deformarea partilor vegetative, se scutura stratul de zapada de pe arbusti. Crengutele de cires, Forsythia si de corn puse in ala calduta inainte de 4 decembrie vor inflori de Craciun. In aceasta perioada infloresc Hamamelis virginiana, Viburnum prunifolium cu flori placut parfumate si iasomia de iarna (Iasminum nudiflorum). 

Se recolteaza legumele ramase afara in straturi. Radacinoasele se recolteaza doar in zilele fara inghet. Se verifica permanent legumele si fructele depozitate. Se fac planurile gradinii de legume din sezonul viitor. Atentie! Se are in vedere rotatia culturilor. In livada se elimina partile afectate sau invadate de daunatori, iar ranile pomilor se trateaza. Se curata scoarta pomilor fructiferi si se aplica o solutie cu var pentru prevenirea ranirii in urma inghetului. 

Articol publicat in cartea 12 luni in gradina, Editura Casa

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...