Cum realizam eficient izolatia fonica a casei sau a apartamentului?

Ne dorim ca in casele noastre sa avem parte de maximum de liniste si confort. Insa, fara o grija deosebita acordata acestui aspect, este foarte probabil ca transferul de sunet intre camere sa se realizeze fara obstacole si sa devina deranjant atat pentru locuitorii locuintei, cat si pentru vecini.

Deschide Galeria

Sunetul se propaga in unde si calatoreste mai repede decat aerul sau apa. Din aceasta cauza, orice gaura sau fisura in parchet poate fi o sursa prin care sunetul poate patrunde.

Deoarece casele si apartamentele mai noi sunt in general construite cu livinguri si bucatarii open space mai spatioase, creste si riscul ca sunetul sa creasca in intensitate in anumite spatii. Instalarea unor placi din polistiren extrudat pentru fonoizolatii in interiorul parchetului chiar in momentul instalarii acestuia este una dintre cele mai bune solutii pentru a reduce transferul de sunet dintr-o camera in cealalta. In plus, durata de viata a parchetului va fi si ea prelungita considerabil.

Iata cateva sfaturi pentru instalarea placilor din polistiren extrudat pentru fonoizolatii:

  • Asigura-te ca placile se imbina perfect la montaj. Orice spatiu liber sau crapatura va lasa sunetul sa patrunda.
  • Capseaza placile din polistiren extrudat pentru a fi sigur ca nu isi vor schimba pozitia in viitor.
  • Utilizeaza un cutter sau un cutit pentru a taia cu atentie placile. Astfel, se vor potrivi in jurul cutiilor cu cabluri electrice, conducte si alte obstacole.
  • Asigura-te ca placile din polistiren extrudat sunt mentinute uscate pe toata perioada transportului si a depozitarii

Utilizarea placilor din polistiren extrudat pentru fonoizolatii este una dintre cele mai eficiente metode prin care iti poti asigura un spatiu in care sa te odihnesti si sa te simti bine fara sa-ti mai fie teama ca vei auzi sau vei face zgomot. Aici gasesti o gama exinsa de placi din polistiren extrudat, care iti vor fi de ajutor in indeplinirea maximului de confort in locuinta ta. Daca iti doresti sa accentuezi nivelul de izolare fonica, poti adauga oricand o mocheta groasa sau poti alege electrocasnice silentioase pentru bucatarie.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole