Cum poate designul unor scaune sa insufleteasca un interior

Designul interior este o combinatie de creativitate, imaginatie si bun-gust. Bugetul alocat unui proiect de amenajare este, de asemenea, important, insa nu definitoriu, asa cum atrag atentia toti specialistii in domeniu. In ziua de astazi, cand stilurile se mixeaza si sunt in permanenta reinterpretate, putem jongla cu detaliile pentru a obtine un rezultat de efect. Tocmai de aceea, astazi iti vorm spune cum poate simpla alegere a unor scaune diferite sa dea casei tale acel suflu modern pe care il cauti.

Deschide Galeria

Rolul functional al scaunelor nu s-a modificat de la aparitia lor in cadrul mobilierului, insa formele, texturile, imprimeurile si materialele au ajuns la un rafinament de neimaginat acum cateva zeci de ani. Iti recomandam sa investesti in scaune din materiale durabile, pretioase, atunci cand te gandesti la decorul livingului sau al zonei de dining. Daca esti adeptul minimalismului si al confortului natural, opteaza pentru scaune din lemn, piele sau o combinatie intre acestea. Concentreaza-te pe forme care atrag atentia si nu incerca sa le potrivesti la milimetru cu linia celorlalte piese de mobilier.

Citeste si recomandarile pentru masute de cafea

Elementul surpriza, cel care rupe intr-o oarecare masura echilibrul ultra-studiat al unui interior, este cel care va destinde intotdeauna atmosfera. Increde-te in spiritul tau ludic si alege scaune in culori vibrante, potrivite unei case moderne. O serie de scaunele verzi vor completa intotdeauna o masa de lemn natur, iar un scaun de un galben solar va electriza un living in culori nude. 

Intalnit la inceput in barurile berlineze, modelul de scaune de lemn cu blaturi mozaic a inceput sa fie tot mai popular. Utilitatea si estetica acestor scaune se va dovedi oriunde vei alege sa le pozitionezi – bucatarie, living si de ce nu, poti avea un asemenea obiect de mobilier si in hol. 

Vezi cum poti sa faci din dormitor un spatiu de rasfat si relaxare

Una dintre cele mai mari bariere in estetica scaunelor a fost depasita odata cu proliferarea conceptului de scaun fantezie. Acesta poate imbraca un colt al incaperii, poate strajui un perete al livingului pur si simplu, de sine statator, rolul sau fiind acela de a focaliza atentia asupra detaliilor ce il alcatuiesc. Poate fi vorba despre un scaun de designer, cu tapiterie foarte fina, un scaun cu manere sculptate cumparat de la un targ de vechituri, un scaun din casa bunicilor, cu valoare sentimentala sau un scaun realizat si pictat de tine. 

Indrazniti sa schimbati perceptia asupra camerelor, adaugand culoare si piese care va definesc. Indiferent ca experimentati decoruri noi cu ajutorul unor scaune sau ca jonglati cu accesorii mai mici, important este ca rezultatul sa va defineasca confortul. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole