Cum poate fi anul acesta pentru tine dacă începi ACUM o cură cu lapte de măgăriță?

Cu siguranță nu este prima oară când afli despre laptele de măgăriță și beneficiile sale uimitoare pentru organismul uman. Ai auzit de nenumărate ori despre Cleopatra și obsesia ei pentru laptele de măgăriță sau despre Hipocrate, supranumit și părintele medicinei, care recomanda curele cu lapte de măgăriță pentru tratamentul afecțiunilor pulmonare. Dar dacă nu ai încercat niciodată să bei lapte de magarita până acum, probabil că te întrebi dacă tot ce se spune despre acest aliment minune este adevărat sau nu și cât de mult își merită el faima.

Ce se întâmplă atunci când bei lapte de măgăriță?

1. Corpul tău primește un cocktail delicios de vitamine și minerale

În ceea ce privește componenta sa nutritivă, compoziția proteică și proprietățile hipoalergenice, laptele de măgăriță este similar cu laptele uman, motiv pentru care într-unele țări, ca de exemplu Italia, formulele de lapte pentru sugari cu lapte de măgăriță sunt foarte populare pe piață. Laptele de măgăriță are o cantitate mare de acizi grași nesaturați și saturati. Conținutul său de acizi grași polinesaturați n3 și raportul scăzut de acizi grași n-6 la n-3 îl transformă într-un aliment potrivit pentru alimentația oamenilor, în special pentru bebeluși și vârstnici.

2. Te bucuri de lapte fără să suferi neplăcerile determinate de intoleranța la laptele de vacă

Conform specialiștilor în nutriție, există aproximativ o cantitate egală de cazeină și zer în laptele de măgăriță, ceea ce îl face mai prietenos cu persoanele cu intoleranță la lapte decât laptele de vacă, care conține în mare parte cazeină. Alergia la proteinele din laptele de vacă afectează 2-7% dintre copiii care consumă formulă de lapte de vacă și mult mai mulți adulți care, de asemenea, nu se pot bucura de el. Dar studiile au descoperit că laptele de măgăriță ar putea înlocui cu succes laptele de vacă.

3. Îți ajuți organismul să lupte mai eficient împotriva infecțiilor

Laptele de măgăriță este bogat în lactoferină, acizi grași, imunoglobuline și lizozim, care au proprietăți antibacteriene naturale. De aceea, este eficient împotriva infecțiilor cu bacterii patogene precum Salmonellai, Enterococcusi, Escherichiai și Listeria. Cu alte cuvinte, atunci când consumi lapte de măgăriță organismul tău devine mai rezistent împotriva infecțiilor.

4. Pielea ta devine mai moale, mai catifelată și capătă un aspect mai sănătos

Vitaminele, antioxidanții și acizii grași esențiali din laptele de măgăriță îmbunătățesc sănătatea pielii. Majoritatea beneficiilor se datorează proteinelor din lapte care conțin toți aminoacizii necesari pentru regenerarea și protejarea barierei cutanate. Laptele de măgăriță este un bun hidratant și excelent pentru băile de lapte, dar oferă aceleași beneficii pielii și poate chiar și ceva în plus atunci când este administrat pe cale orală, sub formă de cură.

Pentru a afla mai multe despre lapte de magarita beneficii, poți accesa website-ul oficial Ferma Măgărițelor și descoperi acolo o mulțime de materiale bine documentate despre acest tip de lapte. Dar cel mai bine este să-l încerci pe cont propriu, urmând o cură de cel puțin o lună, cu un pahar de lapte de măgăriță crud pe zi, băut dimineața, pe stomacul gol, pentru a-i afla toate proprietățile și a te bucura de tot ceea ce are el de oferit.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole