Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul în care locuiesc cei cinci membri să se mărească, fără a trebui să se mute într-o casă mai mare? Transformarea podului nefolosit al casei într-o mansardă!

Acum nouă ani, când tinerii soți Lucy și Matt s-au mutat în casa lor cu trei dormitoare din Lancashire credeau că au destul spațiu. Asta până când în viețile lor au apărut cei trei copii care, odată cu trecerea anilor, aveau nevoie de un spațiu al lor.

Lucrările de reamenajare a podului au durat patru luni, timp în care izolația și acoperișul au fost refăcute, au fost adăugate patru ferestre de mansardă VELUX, iar podul a fost transformat într-o mansardă plină de lumină naturală. Deranjul a fost minim, iar familia a locuit în casă în tot timpul lucrărilor.

“Locul pe care îl vedeam mic și înghesuit, unde țineam cutii cu cărți vechi, valize și jucării s-a transformat în casa visurilor noastre”, spun cei doi. Adăugarea unui nivel suplimentar a fost o soluție ingenioasă, care i-a ajutat să evite mutarea într-o casă mai mare. Acum, mansarda este un spațiu de locuit în sine, tare confortabil, cu dormitor, baie și dressing.

Un rol important în definirea acestui spațiu îl au cele patru ferestre de mansardă

Lucy și Matt au știut de la început că vor ca acest spațiu să fie plin de lumină naturală, iar soluția optimă a fost reprezentată de cele patru ferestre de mansardă VELUX.

Plantele de interior au și ele parte de un mediu perfect de creștere, pentru că lumina naturală nu le lipsește pe timpul zilei. “Știam că pentru pereți, vreau o culoare închisă, iar contrastul pe care îl face această culoare cu lumina naturală care intră prin cele patru ferestre de mansardă este minunat! Apoi, am adăugat parchetul din lemn și decorațiunile albe și aurii, pe care le-am asortat astfel la albastrul închis al pereților. Accentul de verde natural este asigurat de plantele decorative de interior.

Tot spațiul pare mai mare și mai aerisit. “Ferestrele de mansardă VELUX au ajutat cu adevărat la transformarea spațiului, pentru că îl fac să pară mai mare și mai luminos”, concluzionează Lucy.

Produsele VELUX folosite în acest proiect și beneficiile lor

Pentru acest proiect s-au folosit câte două ferestre de mansardă VELUX cu acționare de jos și două cu acționare de sus.

Ferestrele de mansardă VELUX sunt dotate cu sistemul izolator ThermoTechnology, care acționează ca un scut puternic împotriva vântului și a temperaturilor scăzute.

Proprietarii pot oricând să aerisească cu fereastra închisă prin clapeta de ventilare cu care este prevăzută fiecare fereastră de mansardă.

Cerceveaua se rotește la 180 de grade în interior, de aceea curățarea se face simplu și în siguranță.

Pentru un plus de confort, ferestrele de mansardă pot fi accesorizate cu rulouri interioare (pentru controlul luminii), cu rulouri exterioare (pentru controlul căldurii) sau cu plasa împotriva insectelor.

Articole noi

Perdele și draperii sau jaluzele: ce opțiune este mai potrivită pentru casa ta

Perdele  delicate și draperii sau jaluzele funcționale? Aceasta este...

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...