Cum sa ai un living mai luminos

Lumina este un factor important in vietile noastre. Pentru ca soarele este principalul furnizor de vitamina D in corpul nostru, este benefic sa aducem cat mai multa lumina in spatiile in care ne desfasuram activitatile pe parcursul zilei.

Deschide Galeria

Iti prezentam cateva trucuri care te vor ajuta sa luminezi incaperile locuintei tale chiar daca ferestrele acesteia nu au dimensiuni impresionante. Le poti incerca mai ales in zilele de iarna, atunci cand lumina nu abunda.

Alege culori deschise pentru peretii camerei

Schema de culori pasive – alb, bej, pasteluri, gri sau bleu deschis – lumineaza camera si sunt foarte linistitoare.

Poti introduce si culori naturale precum maro-ul, cafeniul sau bej-ul in zonele mai intunecate, insa incearca sa pastrezi proportiile acestora reduse.

Podea lucioasa si ingrijita

Poti alege pentru podea un material care sa reflecte lumina. O buna idee poate fi parchetul bine lustruit si intretinut cu regularitate. Luciul podelei si reflexiile vor contribui la senzatia de luminozitate si spatialitate a camerei.

Foloseste mobilier din sticla sau oglinzi

Obiectele din mobilier realizate integral din sticla sau cu elemente din oglinda reflecta lumina care patrunde in camera.

Cele mai potrivite sunt obiectele de mari dimensiuni – comodele TV, mesele pentru dining, vitrinele – pentru ca au capacitatea de a directiona o mai mare cantitate de lumina in intreaga incapere.

Mai multe surse de lumina

Abajurul sau lampa pozitionata in centrul tavanului raspandeste in mod uniform lumina in living, insa aceasta nu este de ajuns atunci cand avem de-a face cu o locuinta intunecoasa.  

Putem suplimenta sursele de lumina artificiala cu spoturi de lumina asezate in mai multe zone ale camerei sau pe diferite obiecte de mobilier.

Lampadarele de podea sunt de asemenea foarte utile pentru a construi o zona perfecta pentru citit sau pentru lucru.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole