Cum sa alegem chiuveta potrivita pentru bucatarie

Chiuveta din bucatarie este o parte la fel de importanta ca mobila si electrocasnicele. Este o parte esentiala fiindca ne ajuta sa preparam mancarea si sa curatam vasele. Cum stim insa sa o alegem pe cea potrivita pentru nevoile noastre?

Deschide Galeria

Marimea si spatiul din bucatarie

Ganditi-va la nevoile dumneavoastra si la spatiul pe care il aveti la dispozitie. O bucatarie mica nu va va permite o chiuveta larga pentru ca va ocupa mult din spatiu si va fi greu sa va descurcati intr-o zona ingusta, limitata. Utilitatea chiuvetei este un alt aspect de luat in considerare. Un model simplu, cu o cuva dreptunghiulara sau cel cu 2 cuve se numara printre cele mai folosite si cele mai practice. In functie de necesitati si spatiu, alegeti modelul care va satisface cel mai bine nevoile activitatilor din bucatarie. De asemenea, si adancimea chiuvetei este un factor de luat in considerare mai ales la spalatul vaselor. O chiuveta de bucatarie insuficient de adanca va ingreuna aceasta activitate. 

Forma si materiale

Materialul cel mai folosit pentru chiuveta este inoxul. Aspectul lucios al inoxului transforma orice bucatarie intr-una moderna, contemporana. Diversele imbunatatiri aduse acestui material il fac rezistent la pete si zgarieturi. O chiuveta din fonta cu aspect emailat al cuvei este solida, durabila si necesita un blat care sa-i poata sustine greutatea eficient. Un alt material din ce in ce mai utilizat este granitul. Avantajul unei astfel de chiuvete este rezistenta la calcar si zgarieturi. Forma cea mai populara pentru o chiuveta de bucatarie este cea dreptunghiulara, urmata de cea rotunda. Spatiul este cel care dicteaza forma ce va fi aleasa.

Instalarea

Instalarea chiuvetei este esentiala pentru felul in care va arata in forma finala si mai ales pentru cum va functiona in timp. Intotdeauna apelati la un instalator specialist care sa o monteze in mod profesionist. Imbinarile sunt importante, montajul tevilor si calitatea lor precum si taietura in blat pentru fixare. Bateria joaca si ea un rol important. Nu faceti compromisuri in alegerea calitatii lor. Selectati pe cea care se potriveste cu adancimea chiuvetei dumneavoastra. O baterie prea inalta va va stropi ori de cate ori il folositi, creandu-va neplaceri. Tot la acest capitol, luati in calcul montarea in concomitent a unui boiler electric in cazul in care locuinta nu este racordata la gaze naturale.

Bugetul

Tineti cont de aceste sfaturi cand porniti la cumparaturi. Verificati bugetul pentru a va incadra in ceea ce v-ati propus. Calitatea este importanta in alegerea chiuvetei insa nu trebuie sa cheltuiti o avere pentru asta. 

Sursa foto: pinterest

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole