Cum să alegeți corpuri de iluminat de interior eco-friendly

Atunci când alegeți corpuri de iluminat pentru interiorul dumneavoastră, este important să luați în considerare atât estetica, cât și impactul asupra mediului.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți corpuri de iluminat eco-friendly:

 Alegeți surse de lumină eficiente energetic:

Optați pentru becuri LED în locul becurilor incandescente sau fluorescente compacte (CFL). Becurile LED utilizează cu până la 80% mai puțină energie decât becurile incandescente și durează de 25 de ori mai mult.

Căutați becuri LED cu un indice de randament al culorilor (CRI) ridicat, care indică cât de bine redau culorile naturale. Un CRI de 90 sau mai mare este considerat a fi de bună calitate.

 Alegeți corpuri de iluminat cu design eficient:

Căutați corpuri de iluminat care direcționează lumina către locul unde este necesară, reducând risipa de lumină.

Alegeți corpuri de iluminat cu finisaje interioare reflectorizante, care vor ajuta la maximizarea luminii emise de becuri.

Luați în considerare utilizarea corpurilor de iluminat cu dimmer, care vă permit să reglați nivelul de lumină în funcție de nevoile dumneavoastră.

 Alegeți materiale durabile:

Căutați corpuri de iluminat fabricate din materiale durabile, cum ar fi metalul reciclat, lemnul certificat FSC sau sticla reciclată.

Evitați corpurile de iluminat fabricate din materiale plastice toxice sau materiale care conțin mercur.

 Susțineți producători responsabili:

Căutați corpuri de iluminat fabricate de companii care se angajează să utilizeze practici ecologice. Alegeți corpuri de iluminat certificate ENERGY STAR, care îndeplinesc standarde stricte de eficiență energetică.

 Gândiți-vă la lumina naturală:

Profitați la maximum de lumina naturală ori de câte ori este posibil, deschizând perdelele și jaluzelele în timpul zilei. Așezați mobilierul departe de ferestre pentru a nu bloca lumina naturală. Luați în considerare instalarea unor tuburi solare pentru a aduce lumina naturală în spațiile interioare întunecate.

Urmând aceste sfaturi, puteți alege corpuri de iluminat eco-friendly pentru interiorul dumneavoastră care sunt atât frumoase, cât și durabile. Veți ajuta la protejarea mediului și veți economisi bani pe facturile de energie.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole