Cum sa alegi accesoriile pentru baie potrivite?

Baia ne ofera flexibilitate redusa in materie de design. De aceea, accesoriile sunt elementele cheie prin care putem oferi personalitate, stil si un decor potrivit acestei camere. Accesoriile pentru baie pot realiza acest lucru, in special cand sunt alese sa formeze impreuna un tot unitar, un decor coerent. Haideti sa vedem cum putem face asta.  

Deschide Galeria

Analizati spatiul pe care il aveti la dispozitie. In functie de marimea si capacitate veti sti care din accesoriile pentru baie se potrivesc si care nu, ce dimensiuni sa alegeti, daca puteti instala 2 chiuvete sau un vas de toaleta si un bideu.

Apoi, concentrati-va pe obiectele necesare intr-o baie, cum ar fi chiuveta, robinetii, oglinda, toaleta. De asemenea, e important ca aceste elemente sa se potriveasca intre ele si mai ales cu stilul ales pentru decorul baii per ansamblu.

O atentie deosebita trebuie acordata si corpurilor de iluminat. De multe ori importanta lor este ignorata, insa lumina din baie este esentiala, fiind capabila sa transforme radical intreaga amenajare. E bine sa existe doua tipuri de iluminat in baie: unul tip aplica sau chiar unul tip lustra pentru un design modern, iar celalalt in apropierea oglinzii sau chiar montat deasupra ei, tip spoturi.

Nu uitati de accesoriile pentru baie care personalizeaza spatiul. In afara de elementele de baza, exista si acele mici lucruri necesare, care nu ar trebui alese la intamplare: sapuniera, suportul de periute, perdeaua de dus, suportul pentru hartia igienica, suportul pentru prosoape si lista poate continua cu preferintele fiecaruia. Desi mici si poate neinsemnate, ele pot fi cu adevarat de impact pentru baie. In functie de marime, forma, culoare sau material, acestea sunt lucrurile care impreuna cu obiectele de baza contureaza cu adevarat o baie bine decorata.

Puteti sa luati in considerare integrarea unor obiecte decorative precum o vaza sau un tablou; chiar si fototapetul este o solutie moderna folosita in amenajarile contemporane atat pentru culoare cat si pentru impactul pe care il creeaza in special in baile reconditionate. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole