fbpx

Cum sa alegi asternuturile pentru dormitor

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Asternuturile pentru dormitor sunt adesea ignorate, desi somnul nostru poate fi afectat de calitatea lor. De aceea alegerea lor nu trebuie lasata la voia intamplarii. Asternuturile de buna calitate vor contribui la decorul dormitorului sporind confortul si placerea petrecerii timpului in dormitor.

Deschide Galeria

Asternuturile pentru dormitor, colorate si amuzante se integreaza bine in camera copiilor, de exemplu. E un mod simplu de a crea un mediu placut si amuzant pentru copii, stimulandu-le chiar si creativitatea si pentru a le spori buna dispozitie.

Chiar si intr-un dormitor in nuante neutre de alb sau gri cu un decor simplu, culorile asternuturilor vor crea un impact placut, schimband chiar amenajarea intr-un sens pozitiv. Pentru un plus de efect combinati culorile cu un motiv geometric, buline, zigzaguri sau dungi.

Insa, asternuturile pentru dormitor pot impacta si in combinatiile clasice alb-negru. Proportiile sunt cheia obtinerii unui efect deosebit pentru intreaga amenajare. In acest caz, nu incarcati dormitorul cu decoratiuni sau motive care sa atraga prea mult privirile. Pastrati linii simple, eventual doar alb simplu peste care sa aduceti o cuvertura neagra sau doar perne cu imprimeu in dungi negre. Si pentru ca am mentionat despre perne, alege cu atentie un model potrivit pentru un somn odihnitor.

Bulinele vor fi mereu actuale si potrivite in designul asternuturilor pentru dormitor. Ne atrag instinctiv si ne fac sa zambim indiferent de forma in care apar pe cearsafuri. Formele de buline mai mici sunt populare si des folosite, pe cand cele mai mari si colorate tind sa apara mai mult in decoruri amuzante, cum ar fi in camerele copiilor si nu numai. Bulinele mari sunt o combinatie moderna de incercat.

Dungile sunt si ele o varianta versatila. In functie de combinatiile de culori, tipuri si dispunere, asternuturile pentru dormitor imprima diferite stiluri: jucaus, casual sau elegant, bineinteles sincronizate cu celelalte elemente care compun decorul dormitorului. De asemenea, sunt o varianta potrivita pentru camera oaspetilor, creand o amenajare stilata.

Desi albul ar putea parea monoton, specialistii ne recomanda asternuturi albe pentru un somn linistitor. Va vor oferi un aspect proaspat, curat precum camerele de hotel impecabile. Pernele decorative vor fi tuse de culoare binevenite care vor inveseli camera.

Griul impresioneaza prin modernitatea si simplitatea sa in acelasi timp. Fiind o nuanta neutra, este optiunea perfecta pentru un dormitor linistitor si relaxant, griul putand fi asociat cu alte culori mai intense. 

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...