Cum sa alegi culorile potrivite pentru casa ta

Decizii, decizii si iar decizii. Cam asa am traduce procesul de amenajare sau renovare a unei locuinte. Si una din cele mai dificile alegeri este selectarea culorilor potrivite pentru fiecare camera in parte. Iata cateva idei utile pe care le puteti folosi atunci cand veti ajunge la acest proces.

Deschide Galeria

Stabiliti mai intai culoarea camerei cele mai importante, cum ar fi livingul. Ea este camera in care petrecem cel mai mult timp, aici ne primim musafirii deci ne dorim ca nuanta sa ne reprezinte dar sa fie si placuta in ansamblul general al locuintei. Daca aveti o culoare preferata dar nu stiti exact cum sa o integrati la nivelul decorului, mizati pe alb si pe nuantele neutre. Astfel va fi mai usor sa adaugati ulterior pete de culoare pentru un plus de dinamism.

Pentru cei carora le place sa experimenteze cu culori mai intense, mai indraznete, puteti incepe cu amenajarea camerei in care va doriti ca ele sa fie predominante. Ulterior pentru a echilibra tonul amenajarii, puteti opta in restul incaperilor pentru nuante mai potolite.

E posibil ca printre dumneavoastra sa existe persoane carora le place sa aiba o singura culoare pentru toti peretii camerelor. Nu e nimic gresit aici. Insa puteti opta pentru un tip de culoare intr-o camera si apoi sa alegeti tonuri diferite sau nuante apropiate in fiecare camera in parte. Roata culorilor va fi de real folos aici in luarea acestor decizii. Aceasta metoda este potrivita intrucat ofera un plus de interes si profunzime casei per ansamblu.

Intr-un open space, alegerea tonurilor si tentelor ale aceleasi nuante functioneaza foarte bine intrucat veti reusi sa sa scoateti in evidenta anumite zone ale incaperii, cum ar fi diningul, de exemplu.

O alta metoda care va poate veni in ajutor este cea a inspiratiei din natura. Ganditi-va la culorile pe care le regasiti intr-un mediu marin (galben, ocru, albastru, bleu ciel, turcoaz) si inspirati-va alegerile de aici. Natura stie cel mai bine cum sa imbine culorile pentru a ne regasi echilibrul. Culorile pamantului, lemnului sunt de asemenea o varianta excelenta de introdus in decor pentru a crea un spatiu relaxant, odihnitor.

Folositi neutrele pentru a crea zone de trecere intre spatiile in care ati optat pentru culorile intense, saturate sau, din contra, daca ati ales alb, bej, crem sau gri pentru majoritatea camerelor, puteti experimenta in hol o zona cu o nuanta mai puternica care sa creeze impact chiar de la intrare. 

Indrazniti sa folositi culorile preferate in amenajare pentru a va crea un spatiu placut de care sa va bucurati zi de zi!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole