Cum sa alegi draperiile si perdelele potrivite pentru casa ta

Cu ajutorul unui specialist, cu siguranta. Aceasta este prima noastra recomandare. Desigur ca poti petrece timp documentandu-te, intelegand regulile de culoare, de combinare a materialelor, de dimensiuni etc, insa un rezultat garantat, cu costuri minime ti-l poate oferi doar cineva care cu asta se ocupa.

Deschide Galeria

Daca ai incheiat etapele de baza ale amenajarii casei tale a venit vremea sa te ocupi si de detalii. Odata ce totul e pus la loc, mobilierul este cel pe care ti l-ai dorit, peretii au exact culoarea pe care ti-ai imaginat-o, accesoriile sunt la locul lor in casa, a venit vremea sa dai atentie ferestrelor si accesoriilor dedicate acestora. Astazi vorbim putin despre culoare.

Cand incerci sa alegi perdelele sau sa alegi draperiile potrivite pentru casa sau apartamentul tau, primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este culoarea. Ai cateva variante simple in care riscul sa dai gres este minim.

  • Repeta culoarea peretelui. Daca iti alegi draperii si perdele cu model, asigura-te ca in model se regaseste culoarea de pe perete. Daca ai un perete vernil sau beige, atunci poate ar fi bine ca fundalul draperiilor tale sa fie tot vernil sau beige. Sunt slabe sansele sa gasesti exact aceeasi nuanta, dar ai grija ca aceasta sa nu fie cu mai mult de doua tonuri mai deschisa sau mai inchisa decat peretele
  • Alege monocromia. Pentru a obtine un aer clasic iti recomandam sa alegi o culoare din aceeasi familie cromatica cu peretele. Adica daca ai pereti de culoarea piersicii sa folosesti draperii sau perdele orange. In general, daca optezi pentru materiale uni, poti varia in limita a trei trepte de culoare fara de cea a peretului (trei tonuri mai deschis sau inchis)
  • Alege culori complementare. Daca vrei contrast atunci alege sa achizitionezi draperii si perdele in culori complementare cu cea de pe perete. Daca ai peretii albastri foloseste perdele oranj, dar ai grija sa nu fie perdele mate si uni ci sa ai pe ele un joc intre alb si oranj pentru a tempera contrastul.
  • Culori neutre. Acestea sunt recomandate daca aveti peretii vopsiti in culori puternice, foarte vii sau foarte reci. Perdelele si draperiile pot fi elementul de echilibru intr-o astfel de amenajare.

Acestea sunt doar cateva recomandari succinte despre modurile in care va puteti amenajara interiorul. Tineti cont ca nu orice ton de albastru merge cu oranj si ca nu orice model creeaza un joc placut pentru ochi sau nu se potriveste cu retul textilelor din incapere. Apelati la un specialist care sa va ajute sa investiti inteligent in frumusetea casei voastre.

Povesteacasei va recomanda Perdele Sabra. Specialistii de aici va ofera consultanta si montaj gratuit pentru casa, apartament sau alte spatii si vor fi alaturi de voi pana la obtinerea rezultatelor dorite. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole