fbpx

Cum sa amenajezi cu stil un apartament de 2 camere si 43 mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

Cu cat spatiul unei locuinte este mai mic, cu atat mai dificila este amenajarea lui. Tinerii beneficiari ai acestui apartament de 2 camere s-au convins de acest lucru si au apelat la serviciile unui designer. Impreuna au conturat o amenajare moderna, functionala si cu o buna organizare a spatiilor.

Deschide Galeria

Suprafata de 43 metri patrati a fost regandita si optimizata. In plus, spatiul avea nevoie de o renovare totala, apartamentul fiind invechit si degradat. Misiunea de renovare a fost complexa si a presupus modificari ample. Astfel, pentru a crea impresia unui spatiu mai mare, s-a renuntat la o parte din peretii despartitori; pardoseala veche a fost inlocuita, peretii zugraviti, iar instalatiile atat electrice cat si cele sanitare schimbate.

Designerul a propus un design modern, care sa asigure zonele de depozitare necesare unei locuinte. Astfel, in zona de living a fost amenajat un dulap generos, incastrat intr-o nisa, cu usi glisante, acoperite cu oglinzi. Efectul de amplificare al spatiului este maxim. Apoi, pentru a da fluiditate incaperii, a fost ales mobilier inaltat si nu asezat direct pe pardoseala, care ar fi incarcat spatiul.

Intreaga amenajare urmeaza o linie minimalista, cu accent pe functionalitate. Fiecare piesa joaca un rol bine stabilit in decor pentru a nu aglomera inutil camera.

Deschizand bucataria spre living, s-a incercat obtinerea unui decor unitar si aerisit, cu alb si gri deschis ca nuante pentru finisaje. Masa inalta, tip bar, alaturi de cele 2 scaune descriu o limita vizuala intre cele 2 functiuni. Accentele de negru si peretele de caramida vopsit in alb, impreuna cu blatul din lemn contureaza un mini-dining cu stil. Ca accent vizual, peretele albastru din spatele televizorului contrasteaza cu albul mobilierului. In ansamblul sau, decorul este armonios si placut, primitor.

Minimalist este si dormitorul. De fapt, singura piesa este patul amenajat pe o platforma care ofera spatii de depozitare sub forma unor sertare. O fosta camara este acum amenajata ca dressing tip walk-in pentru haine si nu numai. Si pentru baia cu o suprafata de 2, 3 metri patrati s-a incercat optimizarea spatiului cu dulapuri sub lavoar si nuante neutre, deschise, inspirate de natura, care cu ajutorul luminilor sa amplifice vizual incaperea.

Daca si tu ai de amenajat un spatiu asemanator, sper sa-ti fie de folos tot ce ai vazut in aceasta amenajare si sa gasesti inspiratia de care ai nevoie!

Sursa foto: inmyroom

Reclama

Articole noi

Amenajare glam cu accente industriale

“Usa glisanta din sticla transparenta care separa holul de living are dublu rol....

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...