Cum sa amenajezi intrarea intr-o locuinta fara hol

Stiu ca poate ideea unei locuinte fara hol va suna ciudat, insa exista si astfel de spatii. Astazi ma adresez acelora dintre voi care intampina dificultati in amenajarea acelei incaperi astfel incat sa creeze o zona asemanatoare unui hol.

Deschide Galeria

In casele mici, unde se intra direct in camera principala, e necesara crearea unei mini zone de tranzitie dinspre exterior inspre interior, fara a produce o rupere in continuitatea spatiului. Iata ce poti face.

Gandeste-te la acele lucruri pe care le poti aduce in amenajarea existenta fara a crea discrepante. De exemplu, un raft sau etajera suspendata va prelua o parte din obiectele pe care le folosesti zilnic, cum ar fi cheile de la apartament, cheile de la masina, plicurile cu corespondenta sau chiar poseta. E bine sa iei in considerare aici marimea raftului pentru a-ti fi util cu adevarat. Poti opta si pentru o masuta care sa aiba incorporate doua sertare astfel incat sa sporesti spatiul de depozitare. Adauga si o oglinda rotunda, pentru un ultim retus atunci cand pleci de-acasa.

O alta idee practica este sa integrezi un mini-cuier pe care sa poti depozita cel putin o haina sau poseta. Multifunctionalitatea este cuvantul cheie in cazul unei astfel de amenajari. Pentru a rezolva si problema incaltamintei, ia in calcul achizitionarea unui pantofar care va avea dublu rol – suport pentru pantofi si depozitare pentru chei si alte asemenea lucruri pe care avem nevoie sa le stim la indemana.

Pentru casele in care exista si copii, se pot instala doua randuri de manere pentru suportul hainutelor. Asamblate aproape de nivelul lor, ei vor putea ajunge mai repede la ele, imbracandu-se sau agatandu-le singuri in cuierul amenajat.

Joaca-te cu detaliile care vor compune zona destinata holului. Ia in calcul un tapet cu un model interesant sau un sticker amuzant care sa atraga privirea la intrarea in camera. De asemenea, poti alege niste manere cu un design deosebit, ele, la randul lor putand fi un punct de interes. Cosuletele pentru depozitare sunt accesorii care vor personaliza intr-un mod dragut aceasta zona, creand un sentiment placut de acasa. De aceea, alegeti-le pe acelea care arata bine si va plac in mod deosebit. Important este ca toate aceste detalii care vor constitui viitoarea zona dedicata holului sa fie in armonie cu restul amenajarii.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole