Chiar daca locuiesc la oras, cei care au la dispozitie o curte mica pot transforma acest spatiu in locul perfect de petrecere a timpului liber. Diferitele accesorii precum mobilierul de gradina, multiplele soiuri de plante si arbusti, plus sortimentele variate de pavaje, pot fi incluse in decorul curtii, iar in acesta oaza de verdeata amenajata chiar de tine iti poti reincarca bateriile, servi o cafea in fiecare dimineata sau poti petrece momente deosebite in compania familiei sau a prietenilor.

Iata cinci exemple de curti de mici dimensiuni frumos organizate si cu un design interesant:

Exemplul 1 – o gradina urbana cu un design echilibrat si elegant. Intr-un spatiu atat de mic a folosi o varietate prea mare de plante si culori fara a pastra unele proportii poate genera o atmosfera sufocanta. Asadar secretele unui design echilibrat si elegant sunt simetria si simplitatea.


Exemplul 2 – o mica gradina exotica pe noua nivele. Prin structurarea acestui mic spatiu pe doua nivele amenajarea pare mult mai mare. Podelele si gardul din lemn, plus abundenta de plante creeaza o atmosfera prietenoasa si intima.

Citește si: Amenajarea unui spatiu de 25 mp - echilibrul perfect intre functional si estetic


Exemplul 3 – o curte in culori. De obicei gradinile mici sunt ingradite cu pereti care accentueaza sentimentul de izolare. Prezenta unor elemente colorate in amenajare pot distrage si te pot face sa uiti ca te afli intr-un spatiu atat de ingust. In acest exemplu putem vedea o alee serpuita, gazon proaspat tuns si o banca de lemn atasata de unul din pereti, pus alte decoratiuni colorate care inveselesc atmosfera.


Exemplul 4 – amenajare originala a unei curti mici. Cine spune ca o curte trebuie sa fie intotdeauna dreptunghiulara? In aceast spatiu putem vedea curbe voluptoase si forme indraznete care delimiteaza spatiul intr-un mod foarte placut: o zona cu verdeata si o zona pavata unde au fost puse sezlonguri pentru relaxare.


Exemplul 5 – O gradina acoperita de plante. In oras, curtile sunt de obieci invecinate cu ale altor persoane, iar o delimitare clara din punct de vedere vizual se poate face cu ajutorul plantelor. Această gradina umbrita, cu vegetație luxurianta este un exemplu perfect.

Citește si: Design original si creativ intr-un apartament mic
Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!